playa-de-tauro.jpg

Playa de Tauro

Steeds populairder wordt het strand van Tauro. Een paar jaar geleden aangelegd en kort daarna is ook een paseo maritimo in ruwbouw aangelegd, maar snel daarna gesloten vanwege allerlei juridische problemen. Momenteel is het strand weer geopend en kunt u Playa de Tauro weer bezoeken. Een strandwacht of enige voorziening is er niet. Alleen Bar Pio Pio is nog open.

Ook de paseo maritimo tussen Amadores en Tauro is nu open en dat betekent dat u gemakkelijk kunt parkeren op Amadores (helemaal rechts) en dan een stukje lopen naar Playa de Tauro. Het strand is ongeschikt voor kinderen: het strand ter plaatse van de vloedlijn is stijl en de golven zijn meestal hoog met lastige terug-rollers. Oppassen dus. Aan de linkerkant mondt een pijplijn uit in het zeewater en daar komt pekel uit van een ontziltingsinstallatie. Daar is het verboden te zwemmen. Aan de rechterkant is een was soort rotsplateau gebouwd en die nu weer afgebroken is. De stenen zijn gebruikt om het terrein achter het strand op te hogen en te egaliseren.

In de nabije toekomst komt er nog een verbinding tussen de baranco's uit Tauro naar zee. Dat is nu geblokkeerd en dat zou bij slecht weer tot problemen kunnen leiden. En dan zijn er nog de plannen om er een echt centrum te bouwen, maar wat daar van terecht komt zullen we moeten afwachten. Maar zeker is dat er nog veel gaat veranderen in Tauro.

Video Playa de Tauro

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!