puerto-de-las-nieves-ageate.jpeg

Puerto de las Nieves

Op Gran Canaria zijn er veel plekken waar je heerlijke visgerechten kunt eten. Dé plek voor vis- en schaaldieren vind je in het noordwesten van het eiland. Dat is het vissersdorp Puerto de las Nieves.

Het rustige dorpje ligt in het noordwesten van Gran Canaria en is daardoor het verst mogelijk verwijderd van het massatoerisme op het eiland. Vanaf Playa del Inglés en Maspalomas ben je met een auto minimaal een uur onderweg totdat je Puerto de las Nieves bereikt. Wil je dwars over het eiland rijden dan ben je zelfs 2,5 uur kwijt. Dat komt door de vele bochten en hoogteverschillen die er dan op je pad liggen. Toch is Puerto de las Nieves wel een toeristisch dorp. Hier zijn het vooral locals die bijvoorbeeld vanaf Las Palmas naar Puerto de las Nieves komen om van de heerlijke visgerechten en de gezellige sfeer te genieten.

Puerto de las Nieves is onderdeel van de gemeente Agaete. Je passeert Agaete dan ook vlak voordat je Puerto de las Nieves binnenrijdt. Het dorpjes bestaat eigenlijk uit drie onderscheidende onderdelen. Centraal staat natuurlijk de haven van waaruit de vissersboten iedere dag uitvaren om de restaurants van verse vis te voorzien. Daarnaast wordt de haven ook gebruikt voor de veerdienst tussen Gran Canaria en het eiland Tenerife. Tegenover de haven ligt het hoofdstrand van Puerto de las Nieves. Dit zwarte lavastrand is het drukstbezochte strand van het dorp. Dat komt omdat langs dit strand de verschillende visrestaurants liggen. Het rustigere strand dat aan de oostkant van het dorp ligt is niet minder fraai. De daarachter opdoemende vulkanische kliffen en bergen zorgen voor een prachtig decor. Een derde element wat Puerto de las Nieves zo mooi maakt zijn de witte panden met blauwe deuren, ramen en sierelementen. Zeker met de zwarte stranden vormt dit een fraai contrast.

Video Puerto de las Nieves

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!