playa-beach.jpg

Playa del Inglés

Playa del Inglés, letterlijk vertaald "Strand van de Engelsen” situeert zich in het zuiden van Gran Canaria en ligt tussen Maspalomas en San Agustin. Playa del Inglés is gekend om zijn uitgestrekte stranden, zandduinen, hotels, appartementen en vakantiehuizen. Playa del Inglés maakt deel uit van de gemeente San Bartolomé de Tirajana.

Playa del Inglés is ontstaan zo rond 1962. Het is tot stand gekomen hoofdzakelijk voor toeristische exploitatie en als tweede verblijf in een bungalow of vakantiehuis. De streek was voordien agrarisch gebied met als hoofddoel tarwe en gerst. Daarna werden tomaten voor export geteeld.

De wandelboulevard Paseo Costa Canaria is een drukbezochte boulevard. Deze hoog gelegen promenade geeft u een fantastisch panoramisch uitzicht op het strand van
Playa del Inglés en in de andere richting San Agustin. De promenade kan je bereiken vanaf het strand via een reeks trappen en een lift. Tijdens de wandeling zijn er regelmatig zitbanken met uitzicht op zee.

Als er iets is in Playa del Inglés, naast zon en zee, zijn het de winkelcentra. Hoewel het bijna onmogelijk is om een lijst te geven, is er een zeer interessant trio gevormd door de centra Cita, Plaza, en Jumbo, heel dichtbij en anders. Terwijl Plaza beroemd is om zijn bazaars en Jumbo is het paradijs van de min of meer exclusieve winkels en bied ook veel nachtleven.

Voor spijs en drank is gezorgd in dit vakantieoord. er zijn tal van restaurants en snack-bar. De restaurants, snack bars en fastfood zijn verdeeld over het centrum. Chique restaurants ga je hier niet vinden. Een deel van de restaurants positioneerd zich op de Paseo Maritimo. Hier is het de ganse dag lekker druk en ook s’avonds is het genieten aan het diner.

De prijzen zijn hier gemiddeld tussen 10,00 en 20,00 euro per persoon. In bijna iedere bar zowel in het centrum als aan het strand kan je een ontbijt, lunch of diner nuttigen. Een halve kip met frieten bijvoorbeeld kan u makkelijk vinden voor 6,00 euro per persoon. De dranken zijn gemiddeld de prijs van 2,00 euro, cocktails tussen 5,00 en 7,00 euro. De liefhebbers van chinees en japans komen ook ruim aan hun trekken. De meeste van deze restaurants werken op basis van buffet.

Ook In Playa del
Inglés ontbreken fastfood restaurants niet. Jeugd en families met kinderen vinden Mc Donalds en Burger King al snel in dit vakantie paradijs.

Video Playa del Inglés

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!