playa-las-canteras.jpg

Playa de las Canteras

De niet begraven schat van de hoofdstad is het strand Playa de las Canteras. Dit is de parel die de stad niet verbergt. Een kilometerslange zandstrook die zich langs de gehele baai uitstrekt. De stadsbewoners zeggen altijd dat Las Canteras een van de beste stadsstranden van het land is. En daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben. Want het is een strand waar het bijna het hele jaar door mooi weer is. Een hoekje in de stad waar je er even helemaal uit bent, waar de tijd stilstaat. Een soort strandversie van Central Park, waar je iedere dag van de week kunt sporten, in je zwembroek of bikini en eventueel met een surfplank. Het vormt bovendien een groot natuurreservaat.
De zeebodem voor het strand is een lustoord voor honderden vissoorten, zoals het land dit is voor wandelaars, vissers, surfers en surfsters. En het heeft een bijzonderheid: een langgerekte rotsformatie die zich niet ver van het strand uitstrekt, door de lokale bewoners “La Barra” genoemd. Een strook van vulkanisch gesteente die een groot deel van het strand beschermt tegen de getijden. Een eigenaardige golfbreker die deze baai tot een van de fijnste plekken ter wereld maakt om te zwemmen en die badgasten de mogelijkheid biedt bij eb praktisch over het water te lopen. En als u zin hebt om te lopen, dan raden we u de boulevard aan die net achter het strand loopt, langs cafeetjes en ijssalons. Aan het begin van de strandboulevard vindt u de terrasjes van La Puntilla en de verse visrestaurants. Aan het andere uiteinde, de wereld van de surfers rond het Auditorio Alfredo Kraus, met nog meer cafés en terrasjes aan zee.

Video Playa de las Canteras

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!