Puerto-Rico-Beach-Gran-Canaria.jpg

Puerto Rico

Puerto Rico, of letterlijk vertaald “De Rijke Haven” in het zuiden van Gran Canaria. Het is een vakantieoord met een mooie jachthaven en kunstmatig strand. Puerto Rico situeert zich tussen Puerto de Mogán en Arguineguin en dichtbij het strand van Playa de Amadores. Puerto Rico is gebouwd in de jaren 70 in de vallei tussen de Barranco del Lechugal en Barranco de Puerto Rico.

Wat je hier vind is een mooi strand, winkels, bars, restaurants en twee prachtige havens waaronder een jachthaven, Puerto Escala en Puerto Base.

In het  dal liggen hotels en appartementen tegen de steile hellingen aan gebouwd. Maar het is hier veel rustiger dan in het centrum van Puerto Rico. Achter de haven is een klein parkje met bankjes. Elk bankje staat onder een pergola met mooie bloeiende bougainvillea's. Aan de haven is een restaurantje waar je heerlijk op het terras kan genieten van het uitzicht op de boten en de rotsen met witte gebouwen. Een heerlijk plekje om je lunch te eten. Bij de haven zijn veel mogelijkheden om boottochten en excursies te maken. Populair zijn de trips om dolfijnen te kijken met boten die voorzien zijn van een glazen bodem, waardoor je ook onder water naar het zeeleven kan kijken.

In het dal langs de hoofdweg ligt een groot winkelcentrum. Het winkelcentrum telt twee verdiepingen met een brede wandelpromenade in het midden, die grotendeels niet overdekt is zodat je lekker in de zon kan lopen. Behalve veel winkels zijn er een groot aantal restaurants, cafés, amusementshallen en disco's. Na een dagje strand kan je je hier goed vermaken in het uitgaansleven. Sommige restaurants zien er erg gezellig uit met een houten inrichting en ze serveren typische Canarische en Spaanse gerechten zoals tapa's.
Video Puerto Rico

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!