fietsen-gc-3.jpg

Fietsroutes op Gran Canaria

Het Spaanse eiland op zo'n 150 kilometer van de Afrikaanse kust is van vulkanische oorsprong. Vanaf het hoogste punt, de Pico de las Nieves (1.949 meter), lopen dalen en kloven als spaken in een fietswiel naar de kust. Het eiland is bekend om zijn verschillende microklimaten. Het groene en neerslagrijkere noorden en het bijna woestijnachtige zuiden verschillen van elkaar als dag en nacht. Temperatuurverschillen van 20 graden tussen de kust en het hoogste punt van het eiland zijn geen uitzondering. Al klimmend door de bergen kun je seizoenen zien veranderen. Zorg vanwege de grote temperatuurverschillen met name in de wintermaanden voor voldoende warme kleding als je in de bergen op Gran Canaria gaat fietsen.

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!