NVC Clubnieuws

Januari 2022 - jaargang 49 nummer 375

gran-canaria-bezienswaardigheden-7916-xl.jpg

Clubnieuws

scheidingslijn-klein.jpg

Van de voorzitter‍

De feestdagen zijn volop aan de gang. Een deel van onze vereniging viert dat in Nederland en een ander deel op Gran Canaria.

Ik hoop dat het in beide landen 'te doen' is; dat de Corona en de maatregelen niet te veel in de weg zitten van een fijne viering.

De vereniging dat is natuurlijk niet alleen het bestuur. Dat bent u ook. Wij doen ons best en we rekenen eerlijk gezegd ook op uw inzet. Zo mag ik u best wel een paar vragen stellen:

We proberen onze website NVGC.nl (wat is hij mooi he?) en Club-nieuws onder de aandacht te brengen van potentiele adverteerders. Die kunnen voor het luttele bedrag van € 100 per jaar een advertentie op elke website-pagina krijgen en daarnaast in elke Clubnieuws. Weet u een kandidaat-adverteerder? Informeer hem/haar en vertel het ons. Als het lukt is dat mooi!

En iedereen heeft van die dingen waar hij/zij goed in is, of waar hij/zij veel van weet. Kijkt u eens op onze site onder Informatie. Daar staat vast iets bij waar u verstand van heeft. Lees het en als u op- of aanmerkingen heeft, of aanvullingen, laat het ons weten. Samen maken wij het beter!

Heeft een (leuk) verhaal en zin om het op te schrijven? Doen!! In dit nummer vindt u een stukje van Ed Willemse, zo leuk, ik was gewoon ontroerd toen ik het las! En dan Karen met haar verhaal over Il Divo. Dat is nog eens wat! Lezen dus hieronder. Er staat weer genoeg in dit nummer.

Ik hou het kort en wens u vast een voorspoedig en gezond 2022.

Rob Zoet
Voorzitter.

scheidingslijn-klein.jpg
Heineken-clubnieuws.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
alv-281121-01.jpg

Concept Verslag Algemene Ledenvergadering NVC zondag 28 november 2021‍

Eerste oproep 12:00 uur

Er waren onvoldoende leden aanwezig om de vergadering te openen. De wel aanwezige leden kregen koffie met wat lekkers. Joyce Ave heet iedereen welkom, vertelt over de huishoudelijke regels; mondkapjes en dergelijke en maakt bekend dat de vergadering op het buitenterras plaats gaat vinden. De lunch zal zoals gepland daaropvolgend in het restaurant geserveerd worden. Zij stelt ook een nieuw lid voor t.n. Thomasz Baranowski, fotograaf, die tijdens de vergadering een paar foto ́s zal maken. Er wordt een rondvraag gedaan of er mensen zijn die niet op de foto willen voor privacyredenen; niemand heeft daar problemen mee.

Tweede oproep 12:15 uur

Even na twaalven opent de voorzitter, de heer Frans de Voogd, de vergadering en heet eenieder welkom. Er hebben 59 leden de presentielijst getekend en er was 1 geldige machtiging.

scheidingslijn-klein.jpg
willekeoorkonde.jpg

Erelid Willeke‍ de neven‍

Op 28 november heeft de algemene ledenvergadering besloten Willeke de Neve te benoemen tot erelid van de NVC.

De reden is voor de meesten wel duidelijk: zij heeft meer dan 20 jaar het tennissen van de NVC georganiseerd. Dat is een prestatie van formaat. Echt onvoorstelbaar dat iemand zo lang met zo veel plezier en verve de organisatie van tennissen op zich neemt. Elke week weer de uitdaging om spelers te vinden in een veelvoud van 4 en ze zodanig in te delen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

Met natuurlijk aansluitend de 3e set of de apres-tennis, zoals dat zo mooi heet. Helaas kon Willeke zelf niet op de ALV zijn zodat de uitreiking plaatsvond direct na, hoe toepasselijk, het tennissen op zaterdag 4 december. Om 17.30 was het zo ver en heeft de kersverse voorzitter, zelf ook een tennisser, zijn eerste formele handeling mogen verrichten door Willeke te feliciteren en een oorkonde en 2 flessen heerlijke wijn te overhandigen in het bijzijn van een grote schare tennissers.

Ook erelid Jaap Commandeur en zijn vrouw Coby, alsmede de secretaris Karen Kraaijeveld waren aanwezig. Zij was blij met de waardering die hieruit spreekt. Wij hopen Willeke nog lang in ons midden te mogen zien spelen.

oorkonde-willeke.jpg
scheidingslijn.jpg
Portalon-1.jpg

Nieuwjaarsborrel 16 januari 2022

Traditioneel houdt de NVC begin januari de nieuwjaarsborrel.

Die mag dit jaar ook niet ontbreken. Dus ondanks de Corona gaan we elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen onder het genot van een Cava en een bittergarnituur.

We houden de nieuwjaarsborrel in het restaurant El Portalon van hotel Barbacan op 16 januari 2022. De aanvang is vastgesteld op 13.00 uur en om 13.15 is de speech van de voorzitter, die dit jaar ongekend kort zal zijn. Proost!

Als u na 13.15 komt dan is de cava op, dus zorg dat u er bij bent.

Na de speech zal El Portalon langs komen met kleine hapjes die voor rekening van de NVC zijn en kunt u zelf drankjes kopen.

We hopen dat het weer mee zit en dat we het buiten kunnen houden, desnoods met de jas aan.

Dat doen we omdat het in verband met de Corona beter is buiten te blijven: minder kans op eventuele besmetting. Desondanks vragen we u niet te komen als u verschijnselen vertoont die mogelijkerwijs duiden op een besmetting. We hanteren de Spaanse regels, ook al omdat wij natuurlijk niets te zeggen hebben en El Portalon feitelijk de partij is die bepaalt wat er gebeurt.

Wel willen wij bijhouden wie er zijn, zodat we eventueel een terugkoppeling kunnen doen of erger nog: dat het helemaal niet door kan gaan in verband met een lock down of zo.

U kunt zich aanmelden door een eenvoudig mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.' of het formulier op deze pagina in te vullen.

Desondanks hopen wij op een forse opkomst en wensen wij u nu al vast fijne feestdagen.

Rob Zoet.

scheidingslijn-klein.jpg
barbados-clubnieuws.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
laurameted.jpg

LAURA

Wellicht weten een aantal mensen onder ons nog hoe in 2010 het zeilmeisje, Laura Dekker, heeft gevochten voor haar ideaal: Vrij zijn! Na een aantal rechtszaken, waar ambtenaren er alleen op uit waren haar kapot te maken en te verhinderen dat ze een solo reis om de wereld zou maken kwam uiteindelijk bij de laatste zitting het verlossende antwoord. Deze rechter had het lef om tegen alles in te beslissen dat ze mocht vertrekken.

Grote blijdschap en opluchting maar ook angst. Zou het toch nog mis kunnen gaan? Dus nu maar zo snel mogelijk vertrekken voordat ze nog in beroep konden gaan. In Den Osse, een dorpje vlak bij Brouwershaven waar ik destijds woonde, was de scheepswerf van Hans van Dijke waar Ik als zeiler ook regelmatig kwam. Daar lag ook haar boot Guppy waar ze samen met haar vader maanden aan hadden gewerkt om hem helemaal klaar te maken voor de soloreis.

Maar nog net niet helemaal klaar dus toch maar snel vertrekken. Het is 4 augustus 2010. Guppy ligt aan de steiger klaar voor vertrek. Ik zie een menigte aan journalisten en fotografen uit de hele wereld. Zelfs uit Rusland. Ik zie een meisje aan boord gaan en de trossen losmaken. Onder heel veel belangstelling en begeleidende boten zeilt ze de Grevelingen af. Op weg naar de eerste sluis in Bruinisse en via de Oosterschelde naar zee. De vrijheid tegemoet.

Tot aan Gibraltar zeilt ze samen met haar vader en kan hij nog de laatste nodige werkzaamheden verrichten. Op 21 augustus scheiden hun wegen. Vader Dick gaat terug naar zijn boot in den Osse en Laura start haar soloreis! Eindelijk alleen!22 september komt ze aan in Gran Canaria, ze is dan net 15 geworden, en mag een week gratis in de haven van Pasito Blanco liggen. Het liggeld kost veel geld.

Een paar dagen voor haar vertrek uit Nederland tref ik haar op de werf en vertel dat ik de wintermaanden op Gran Canaria doorbreng en vraag of ze het leuk zou vinden als we elkaar daar zouden treffen? Ja hoor, leuk geen probleem. Zo gezegd zo gedaan. Ik naar Pasito Blanco en tref haar op boot Guppy. Ze heeft veel tijd want ze moet een paar weken wachten tot de tropische stormen voor bij zijn. Dus nodig ik haar uit voor een dagje binnenland en rijden de bergen in naar kleine dorpjes en stuwmeren. Ze vond het geweldig en heeft het er nu nog over.

Dan is de week in Pasito Blanco om en gaat ze voor anker in de Anfi baai. In die tijd bestond er een mannenclub. 8 tot 10 mannen die elkaar elke 14 dagen treffen voor een lunch en indien mogelijk dan een gast meebrachten die iets te vertellen had. Dus ik haal Laura op en neem haar mee naar de lunch waar deze keer ook de vrouwen aanwezig zijn.

Je mag de kans niet missen natuurlijk om dit spraakmakende meisje in levende lijve te ontmoeten. Het was een gezellige lunch met natuurlijk altijd weer dezelfde vragen. Ik breng haar terug naar het strandje van Anfi waar haar dinghy ligt en ze roeit terug naar haar Guppy.

Ooit ben ik zelf van Gibraltar naar Gran Canaria gezeild en heb 6 jaar in de haven van Mogan gelegen. Ben alleen nooit verder gekomen. Ik kende de mensen van het havenkantoor dus goed en kon regelen dat ze nog 10 dagen gratis in Puerto de Mogan mocht liggen. Haar moeder en zusje kwamen gelijk bij haar op vakantie en dat was een heerlijke tijd voor haar na alle spanningen in Holland.

Uiteindelijk vertrek ze op 10 november voor haar soloreis van 17 dagen naar Sint Maarten. Een jaar later na 366 dagen komt ze weer aan in Sint Maarten en heeft dan de wereld rond gevaren. Na jaren geen contact is dat er ineens weer en ik zie op de website dat ze een nieuw groter schip heeft en een foundation heeft opgericht. Haar oude liefde (Guppy) is na hem te hebben uitgeleend op een rif gevaren en gezonken. Tot groot verdriet!Ze bevaart nu de wereldzeeën met aan boord maximaal 9 jongelui van tussen de 13 en 19 jaar. Ze vertelt dan dat ze bezig is aan haar tweede reis van 6 maanden en eind november begin december in Las Palmas ligt en nodigt me uit dan uit een kijkje aan boord te nemen. Geweldig toch? De kans om haar na 11 jaar weer te ontmoeten laat ik dus niet lopen.

Dan krijg ik op 29 november j.l. een mailtje. Ed, we liggen in Las Palmas maar gaan morgen naar Arguinequin. We hebben (Tina en ik) de hele kust afgereden om toch maar een glimp op te vangen van dit varende schip. Helaas, niets te zien. Wel een berichtje: Het kan laat worden.

De volgende dag dan maar naar Arguineguin. Om 10 uur in de haven. Geen boot te zien. Het zweet breekt me uit. Ze zal toch niet al vertrokken zijn naar La Gomera? Dan krijg ik een berichtje dat Guppy voor anker ligt in de Anfi baai. Kom maar naar het haventje dan halen we jullie met de dinghy op. Dat is een opluchting! Het is dan 12 uur en zien eindelijk in de verte de boot voor anker liggen en de dinghy zakt in het water. Ze komen steeds dichterbij en dan zie ik een vrolijke lachende Laura met zoontje Tim (3) en vriend Sander. We varen terug en gaan aan boord. Wat een prachtig schip!

Het is lunchtijd. Aan boord maken we kennis met de jeugd die deelneemt aan deze zeiltocht. In de gezellige kuip zitten dan 6 meisjes en 2 jongens te genieten van een lunch. Alle zijn ze tussen de 13 en 15 jaar en van verschillende nationaliteiten, onder andere 3 meisjes uit Duitsland en 1 uit Holland. De voertaal is Engels.

Het huiswerk (elke ochtend) is net gedaan gezien de boeken en laptops die nog in de kajuit liggen. Aan de wand hangt een rooster waar een ieder zijn taak kan vinden wat die dag te doen. Alles lijkt prima onder controle! Dan terug naar het haventje en nemen we afscheid want hoe goed bedoeld ook we maken toch een beetje inbreuk op de geplande dagactiviteiten. Een geweldige dag om nooit te vergeten!Wilt u het mooie solo-reis-boek "Laura Dekker een meisje een droom", willen aanschaffen, deze reis willen volgen of wellicht een donatie overwegen voor deze foundation kijk dan op de website van Laura Dekker World Sailing Foundation. Tot slot: Voor deze prachtige jonge ambitieuze vrouw, Hollands trots van (inmiddels) 26 zouden ze toch een standbeeld moeten oprichten?

Ed Willemse

scheidingslijn.jpg
guppyvanlaura.jpg

Guppy

scheidingslijn-klein.jpg
De-lantaarn-web.jpg
scheidingslijn.jpg
il-divo.jpg

Concert van Il Divo in Maspalomas

Vorige week kregen wij thuis zo maar uitnodigingen om naar het concert van Il Divo te gaan, nota bene in het amfitheater van het park in Maspalomas! Fan van Il Divo ben ik nooit geweest, hoewel ik wel wist dat ze mooi kunnen zingen.

Echt hoge verwachtingen had ik er dus niet van. Maar ach; zo vaak wordt er hier niet echt iets georganiseerd en ook nog zo dicht bij huis: dus we zijn maar gegaan ….

Het was de avond na de Algemene Leden Vergadering van de NVC, en tijdens de lunch in El Portalón had ik het erover met mijn tafelgenoten. Sommigen reageerden heel enthousiast want die waren in Nederland naar het concert van Il Divo in de Ziggo Dome geweest. Dat gaf mij wel een extra boost.

In het park was het al heel druk rond half acht ´s avonds. We werden naar onze plaatsen geleid en die bleken vlak voor het podium te zijn; wat een mazzel! Rondkijkend zagen we een geweldige geluids- en lichtinstallatie, een groot scherm en alles gericht op de opkomst van een grote band. Het begin was aanstekelijk, het begon zowaar heel leuk te worden.

Na een kort voorprogramma met niet zulke fantastische lokale zangers (dus prima dat het kort was….) kwam dan eindelijk “IL Divo” het podium op door de rook uit de vele rookkanonnen. Jeetje, zijn het echt wereldsterren? Achteraf zeg ik daar volmondig “ja” op; wat een fantastische zangers met ook een ontzettend goede band als begeleiding. In totaal stonden er wel 20 man op het podium.

De huidige 4 leden van “Il Divo” zijn tenoren uit Zwitserland, Frankrijk, Spanje en de VS. Dit was hun eerste concert na een hele lange verplichte stop in verband met de corona pandemie. Ze presenteerden nu hier in Maspalomas met veel enthousiasme hun “Christmas Tour” en vertelden ook ieder hun verhaal over de eigen kerst belevingen tijdens hun jeugd.

De burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Conchi Narvaéz, hield een korte toespraak met de mannen van Il Divo op de achtergrond en activeerde door een druk op de knop de kerstverlichting van de gemeente.

Zij maakte ook bekend dat een deel van de inkomsten van het concert voor een goed doel waren bestemd, namelijk voor de aanschaf van kerstcadeautjes voor de minder bedeelde kinderen uit de gemeente. Een mooi gebaar!

Zoals ik al eerder zei: Il Divo was fantastisch. De kracht van hun stemmen kwam echt bij iedereen binnen, bij sommige nummers kreeg ik zelfs kippenvel. Het publiek ging er ook helemaal in mee, armen in de lucht met de lichtjes van de telefoon aan en natuurlijk staande ovaties op het eind.

Tevreden kwamen we ’s avonds laat thuis waarna ik nog enkele foto´s en een video op facebook heb geplaatst. De volgende morgen ging vroeg de wekker, het was maandagochtend en dus een zware werkweek voor de boeg, totaal geen zin natuurlijk…...

Ik zet mijn telefoon aan en zie aardig wat activiteit bij mijn facebook-post waaronder ….. de Zwitserse zanger van de Il Divo, Urs! Hij had onder de foto geschreven: “Thank you Karen” (met een smiley met hartjesogen) en mijn foto gedeeld…..nou, toen was ik direct klaarwakker en had gelijk een “smiley” op mijn gezicht…..

Karen Kraaijeveld

scheidingslijn.jpg
Cafe2021-Clubnieuws.jpg
scheidingslijn.jpg
Ledenadministratie.jpg

Opgave eind november:

De volgende opzeggingen zijn genoteerd:

Jan Spijker (1446) en Berna Voorzaat (1447)
Francois Verschueren (436) en Irene Verschueren (437, erelid)
Marijke Sikkema (1396)
Rutger Meisner (1501)

De volgende leden zijn ons ontvallen:

Ans Kaales-Meester (100)
Johnny van der Laan (334)
Margreet Batteljee (418)
Herman Koenen (549, erelid)
Rob Roose (847)
Etienne van Laarhoven (1194)

Ook hebben we de volgende nieuwe leden verwelkomd:

Piet Zijlstra (1536) en Marieke Zijlstra (1537)
Vivonne van Geuns (1538)
Eli Schroyen (1539)
Hans Kregting (1540) en Tomasz Baranowski (1541)
Hans Grootaers (1542) en Janny van Ekeren (1543)

Opgave eind december:

In de afgelopen periode werden de volgende opzeggingen genoteerd:

Piet Goverde (1450) en Tonny Goverde (1451)
Simon Mulder (1011) en Nelly Mulder (1012)
Ank Roose (848)
Rinie Eenkhoorn(893)

Ook hebben we de volgende nieuwe leden verwelkomd:

Ans Sieverts (1544)
Frans van Lanen (1545) en Maria van Lanen (1546)
Marie-Jozé Zenden(1547)
Carmen Ramaekers (1548)
Henk van Eijken (1551) en Henny Timmerman (1552)

scheidingslijn.jpg
nunez-web.jpg
scheidingslijn.jpg
AndrePubquiz.jpg

PubQuiz‍

Beste leden,

We hebben een nieuwe activiteit gevonden! Voor een gezellige avond borrelen en quizzen gaan we op Maandag 24 Januari naar André’s Bar de Vliegende Hollandse Bar in winkelcentrum Aquila Roja (Playa del Inglés). Onder de bezielende leiding van Quizmaster Chris maken we er een spannende avond van. Dus zet 24 januari 2022 vast in de agenda!

Om 19.30 uur begint de PubQuiz, deelname is gratis. Uiteraard betaal je zelf de drankjes en ook een hapje eten kun je bestellen bij André. De PubQuiz bestaat uit meerdere rondes verdeeld over verschillende categorieën (denk aan geografie, sport, muziek etc). Welk team gaat er met de hoofdprijs vandoor???

I.v.m. de Corona maatregelen wel graag aanmelden, dat kan via onderstaand button of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.'.

Tot ziens op onze eerste NVC PUBQUIZ!

Namens het bestuur

Joyce Avé

Alle aangekondigde activiteiten/evenementen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona maatregelen die tussentijds aangepast kunnen worden.

scheidingslijn.jpg
Kaartavond.jpg

Eerste Klaverjassen en Skip Bo avond

En toen was het zo ver, op dinsdagavond 7 december is de NVC gestart met klaverjassen en Skip Bo.

In het verleden is deze activiteit altijd geleid door Ans Schouten en Marie Louise Luiten en daarvoor danken wij ze hartelijk. Maar de jaren gaan tellen, de corona doet ook geen goed en De Hut is toch een feestcafé en dat is niet altijd harmonieus met kaarten.

Gelukkig zijn Roos Dreweck en Liber Schulkens in het gat gesprongen en zij gaan het klaverjassen en Skip Bo verder organiseren. De NVC heeft een diepte-investering in kaarten gedaan en een eerste drankje beschikbaar gesteld. De mannen van De Lantaarn zijn er ook blij mee en proberen zo goed mogelijk te helpen om alles in goede banen te leiden.

De eerste avond zit er op en het was natuurlijk wennen en rommelig. Maar uiteindelijk bleken er toch 2 winnaars te kunnen worden vastgesteld. Het was gezellig.

De tweede avond op 14 december waren er 5 tafels dus 20 mensen die in harmonie met elkaar aan het kaarten waren. Gezellig hoor! En daar gaat het om: samen gezellig een kaartje leggen en een praatje maken. Topavond!

Heeft u zin in de robbertje klaverjassen of Skip Bo dan bent u van harte welkom. Het is elke dinsdagavond en het begint op 19.00 uur dus kom wat eerder. Komt u alleen langs voor de gezelligheid of om de kat uit de boom te kijken? Doen!

O ja, Skip Bo was voor mij een ontdekkingstocht. Geen idee wat dit nu weer voor een kaartspel was. Er werd mij verzekerd dat als ik tot 10 kon tellen, het wel goed kwam. Kent u het ook niet?

Alle aangekondigde activiteiten/evenementen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona maatregelen die tussentijds aangepast kunnen worden.

scheidingslijn.jpg
Stefans_ garage.jpg
scheidingslijn.jpg
vlakwandelen.jpg

Vlakwandelen‍

Wandelingen januari 2022

‍6 januari 2022

Tauro – Amadores – Puerto Rico

We starten in Tauro bij de golfbaan met de witte horecatenten met puntdak waar evt. vooraf een kopje koffie kan worden gedronken. We wandelen via de grote golfbaan van Tauro richting barranco Tauro en kust. Vandaar via Amadores, waar we een kleine stop hebben om iets te drinken, via het kustwandelpad naar Puerto Rico waar we na afloop van de wandeling in een Chinees Wokrestaurant (onbeperkt) kunnen lunchen, voor wie dat willen uiteraard.

Met de auto is de golfbaan goed te bereiken: GC-1 richting Mogan, afslag Puerto Rico, na ca. 100 meter rechtsaf richting Tauro/Amadores, je ziet dan al de horecatenten met puntdak. Eerste weg rechts afslag Tauro.

Als u met de bus komt, dan vanaf het busstation in Puerto Rico met taxi naar het startpunt golfbaan Tauro ca. € 4,00.

‍20 januari 2022

Kustwandeling van Vecindario naar Castillo del Romeral

We beginnen deze wandeling bij de uitgang van winkelcentrum Atlantico. Overbodig de aanrijroute te omschrijven. Vooraf is er gelegenheid in een van de cafetaria´s van het winkelcentrum iets te drinken (eigen rekening) en/of te winkelen: de winkels gaan om 10.00 uur open.

We verdelen eerst alle wandelaars over de auto’s ( evt wordt er op en neer gereden) en rijden naar de begraafplaats, waar we de wandeling starten. Op weg naar Castillo del Romeral passeren we een aantal aardige dorpjes, een surfschool met “hotel”, heel veel windmolens, zoutpannen en de elektriciteitscentrale. Ook is er onderweg nog gelegenheid voor een korte stop om iets te drinken. We lopen niet alleen over goede, gladde paden, dus goed schoeisel is wel nodig. In Castillo de Romeral kunnen we aansluitend de lunch gebruiken bij restaurant Mama Gata.

Graag even laten weten of je met de auto komt.

Na afloop worden de auto’s opgehaald bij de begraafplaats.

scheidingslijn.jpg

Wandelen naar Sonnenland‍

Na 28 jaar rond Pasen naar Playa del Ingles voor een korte periode, probeer ik nu als pensionado of een overwintering op het eiland iets voor mij is. Blij verrast ontdek ik bij de nvgc de activiteit vlakwandelen en als gedreven wandelaar in Nederland spreekt me dat gelijk aan. Naast wandelen ook gezellig GC ervaringen uitwisselen en kennismaken met nieuw mensen heerlijk lijkt me dat. ‘S ochtends vroeg een warming up wandeling naar Rondo in San Fernando vanuit Corona Blanca om onder het genot van een bakkie koffie andere wandelaars te ontmoeten. Maar liefst 37 enthousiaste wandelaars die samen op pad willen! We gaan in 2 groepen lopen 1 snelle en een wat minder snelle groep. Oeps wat is snel en wat minder snel? Ik ga maar op zeker en wandel met de minder snellen mee. Richting Fataga gaan we, met Fria als leading lady in gezwinde pas voorop. Oeps is dit het tempo van de minder snellen ?? Bij de afdaling naar de Barranca is de snelle groep in geen velden of wegen meer te zien. Een telefoontje leert, dat zij al aan een drankje zitten bij Centro de Salud. Een afslag naar rechts in de barranca nemen we daarom niet meer en we wandelen door naar het centro om ons weer bij groep 1 te voegen en te genieten van een pauze met een drankje en voor mij veel info over de boosterprik die je op het eiland kan halen. We vervolgen onze weg na de pauze naar parque Sur en gaan speciaal voor mij nog even over het bruggetje. Nu is het rustig in het park maar mij wordt verteld dat de locals zich in dit park in de weekenden vermaken. Geen verkeerde plek. Bij deze wandeling zit het venijn in de staart, want we moeten een pittige klim maken om bij Sonnenland te komen. Hier wacht wel een heerlijke 3 gangenlunch. Ik had salade, vis en een toetje maar je kon ook kiezen voor soep, vlees en een toetje. Ik heb genoten van de wandeling het gezelschap en het heerlijke eten. Om het wandelen af te leren ? heb ik nog even doorgelopen naar de Faro van Maspalomas om vandaar via het strand terug te gaan naar Playa. Ik wil de organisatie bedanken voor de mooie wandeling en de gezelligheid van jullie allemaal. Ik ben er zeker 6 januari weer bij als we naar Puerto Rico gaan. En wie weet blijf ik volgend jaar langer dan de 6 week die ik dit jaar op het eiland verblijf en kan ik nog vaker meelopen. Lieve groeten voor iedereen en fijne feestdagen.

Jacqueline

scheidingslijn.jpg
hospiten-org.jpg

Voor meer informatie of hulp kunt u bellen naar:
Dpto. Comercial Hospiten Roca
Yvonne Stoof - 659 910059

Ik kan u met het volgende van dienst zijn:

Aangeven naar welke arts u het beste kunt gaan.
Eventueel een afspraak voor u maken.
Als u opgenomen bent, even bij u langs komen.
Antigeen of PCR test voor u organiseren.

Een klein stukje extra aandacht voor mensen die daar behoefte aan hebben.

scheidingslijn.jpg
Groepsfoto28112021Gr900505.jpg

Bergwandelen‍

Wandelingen januari 2022

13 januari 2022

van Temisas naar Santa Lucia **

We gaan via Agumes naar Temisas, op 725 meter hoogte en bekend om zijn vele olijfbomen. Hier is het startpunt van de wandeling. We beginnen met een redelijk klim tot op een grote hoogvlakte, daarna steken we een barranco over en klimmen verder naar 925 meter en in de verte zien we Cruz del Siglo dan al liggen, boven op een bergtop op 1000 meter hoogte, vandaar uit hebben we een prachtig uitzicht op Santa Lucia. Via een Camino Real bereiken we dan het kerkje van Santa Lucia. Een mooie wandeling van ca 7 km die ongeveer 3 uur zal duren.

27 januari 2022‍

Van Los Marteles naar Guayadeque (Amandelbloesem)

Ook dit jaar mag de amandelbloesemtocht niet op ons programma ontbreken. We starten onze wandeling op 1700 meter hoogte en lopen over lava paden om de Caldera de Los Marteles heen, naar de barranco de Guayadeque. Dit is een hele mooie groene barranco met veel amandelbomen, zodat we tussen de bloesem doorlopen naar Guayadeque dat op een hoogte van 1000 meter ligt. De tocht duurt ongeveer 3 uur.

scheidingslijn.jpg
Kerk-clubnieuws.jpg
scheidingslijn.jpg

Voor alle informatie die u in dit Clubnieuws niet heeft gevonden verwijzen wij u naar onze website. Heeft u op-en of aanmerkingen dan houden wij ons aanbevolen via de gebruikelijke kanalen.

scheidingslijn.jpg
Nieuwsbrief-sluit-foto.jpg
Vlaggen-1.jpg

Nederlandse Vereniging Canaria

Asociación Neerlandesa Canaria

Apartado de Correos 302 – 35100 Playa del Inglés