NVC Clubnieuws

Extra April 2022 - jaargang 49 nummer 378

gran-canaria-bezienswaardigheden-7916-xl.jpg

Clubnieuws

scheidingslijn-klein.jpg

Van de voorzitter‍

Het seizoen is ten einde en afgesloten. De laatste lunch was weer een succes en werd door meer dan 70 mensen bezocht. Vreemd hoe het seizoen verlopen is met in het begin aarzelende mensen ivm corona. Nu kijk je er haast niet meer van op als je hoort dat iemand besmet is. En de clubs lopen echt vol. En we hebben aanwas! Dat wordt volgend jaar dringen.

Het bestuur heeft besloten alle clubs een bijdrage te geven in de viering van dit seizoen. Dit laat ook zien dat wij (het bestuur) er zijn voor de clubs! Daarom vindt u in dit nummer veel stukjes van de clubs over deze einde-seizoen-viering.

Namens alle leden wil ik de mensen bedanken die zich steeds weer inspannen om clubs en activiteiten goed te laten verlopen. Ik weet hoe dat gaat en het lijkt zo vanzelfsprekend dat alles perfect is georganiseerd. Maar die mensen verdienen een medaille. Als u in de gelegenheid bent: bedank ze voor wat ze voor u doen! En bent u enthousiast en wilt u helpen? Ik weet zeker dat clubs altijd mensen nodig hebben die een helpende hand bieden!

Bovenstaande geldt trouwens ook voor het bestuur! En gelukkig zijn 2 mensen bereid gevonden u en ons te helpen: Ron Linders en Roger Schoubben, Roger is Belg en voor de vereniging is het heel goed ook een Belg in het bestuur te hebben. Hoera!! Roger gaat Ed (na de ALV) opvolgen en dus de centjes bewaken. Ron komt uit de hoek van webdesign en PR. Beide heren zijn inmiddels bestuurslid, hetgeen op de ALV natuurlijk nog bekrachtigd moet worden. U vindt op de site (zie knop hieronder) meer informatie van de heren. Wij zijn er heel blij mee en verheugen ons op de samenwerking.

Ik wil ik uw aandacht vragen voor 3 nieuwe adverteerders die in deze moeilijke tijd via onze site en ons Clubnieuws gaan adverteren. Noroads webservices, Karolka Zeilen Mogan en André's Bar de Vliegende Hollander. Driewerf hoera!! Natuurlijk zeg ik alle adverteerders dank en u kunt ze allemaal zien op onze website. Er staat een knop (link) onder dit stukje.

Ik verheug me op het volgende seizoen en voor nu: veel leesplezier.

Rob Zoet

scheidingslijn-klein.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
statuten.jpg

De NVC Statuten zijn nu ook in het Nederlands

scheidingslijn-klein.jpg
Heineken-clubnieuws.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
Ron-Linders-bestuur.png

Kennismaking met kandidaat bestuurslid Ron Linders

Een echte Brabo, geboren in Eindhoven in het jaar 1959. Ik ben getrouwd met Ike en wij wonen in een heerlijk huis in Uden. Wij hebben samen 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Onze hond Pip, een toller, is ons maatje in het dagelijkse leven.

In onze vrije tijd wandelen en fietsen wij graag. Hond mee, rugzakje mee, wie doet je wat. Verder zijn wij actief in onze kerk, en een stichting op Lombok, Indonesië. Ondernemerschap loopt als een rode draad door mijn leven. Niet altijd even succesvol maar wel heel divers; van een internationaal productiebedrijf in high-end luidsprekersystemen tot een bedrijf dat onroerend goed verkocht in Indonesië.

Sinds 8 jaar heb ik als ZZP-er een bedrijf dat web-services aanbiedt aan ZZP-ers, MKB, stichtingen en christelijke organisaties. Denk daarbij aan websites en shops, zoekoptimalisatie, contentbeheer en e-learning systemen. Dit werk kan ik prima uitvoeren hier op Gran Canaria; een goede internetverbinding is afdoende.

Het verblijven op Gran Canaria bevalt ons uitstekend! Komend jaar hebben we weer 3 maanden ingepland. Graag wil ik mij inzetten voor de vereniging, ook al heb ik geen specifieke taak. Het is mooi om samen verder te bouwen en richting te geven aan deze prachtige vereniging!

scheidingslijn-klein.jpg
Roger-Schoubben-bestuur.jpg

Kennismaking met kandidaat Penningmeester Roger Schoubben

Hoi mag ik mij even voorstellen, ik ben Roger Schoubben geboren te Tongeren vlakbij Maastricht en ik heb 42 jaar gewerkt voor de ING Bank.

Er is mij gevraagd om Ed op te volgen wat niet gemakkelijk zal zijn, maar wetende dat ik steeds op zijn kennis en ervaring kan terugvallen ga ik deze uitdaging graag aan.

Toch ben ik Belg en zal dat ook altijd blijven, dus was het de hoogste tijd dat ook wij vertegenwoordigd zouden zijn in het bestuur van de NVC.

Het is dan ook de bedoeling om een aanspreekpunt te zijn voor alle leden van de club maar in het bijzonder voor alle Belgen onder ons.

Door de liefde ( Liliane ) heb ik mijn tweede liefde gevonden: Gran Canaria.

scheidingslijn-klein.jpg
Petanca1.jpg

Petanca Club Cannebel

Het dineetje is een succes geworden. Na een verloop van 3 jaar was het zover dat we terug het besluit genomen hebben om te gaan eten. Dat het zolang geduurd heeft ligt uiteraard aan de pandemie van covid 19 en andersom zijn er ook vele veranderingen gebeurd tijdens deze periode.

Er is een volledig nieuw bestuur gekomen (overlijden van onze penningmeester, stoppen van onze voorzitster Irene en bestuurslid Heidi). Na intern overleg hebben we dan het besluit genomen om een etentje te organiseren maar volledig iets anders. Geen Chinees buffet meer maar een echt menuutje.

Bij navraag bij Barbecan was het antwoord negatief vanwege de corona. Uiteindelijk zijn we terechtgekomen bij Hotel-Restaurant "Maritim". Wij hadden gevraagd om buiten te kunnen eten vanwege de mooie infrastruktuur. Op de dag zelf is er 's midags veel wind opgekomen en de mensen van het hotel hebben voor ons nog alles veranderd zodat we nog op tijd binnen hebben kunnen eten. Het diner zelf was heel goed. We konden kiezen tussen een variatie van 3 voor-hoofd-nagerechten. Voor elk wat wils. De sfeer was uitstekend en de kritieken die we kregen waren meer dan positief.

Het resultaat is dat de mentaliteit tussen de leden verbeterd is en dat de club ons inziens een mooi tijd gaat beleven.

Het Bestuur Sus,Francis en Leo

scheidingslijn-klein.jpg
andre-logo.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
debby-kitchen.jpg

Koffieochtend

Het hele jaar door elke eerste dinsdag van de maand koffieochtend bij Debby's Kitchen, Avenida. de Italia 14, Playa del Inglés. Vanaf 10.30 uur bent u welkom. Aanmelden is niet nodig. Er zal indien mogelijk een bestuurslid bij deze ochtenden aanwezig zijn. Debby zorgt weer voor goede koffie. Introducés en aspirant leden zijn welkom. Gezelligheid staat voorop. U betaalt zelf uw consumpties. Wij zien u graag op onze koffieochtend!

scheidingslijn-klein.jpg
de-volendammer.jpg

Leidens Ontzet/Seizoens opening in de Volendammer op maandag 3 oktober!

Beste leden,

Op maandag 3 oktober openen weer het clubseizoen traditie getrouw bij de Volendammer in de Cita in Playa del Inglés om daar onder het genot van de bekende hutspot het Leidens Ontzet te vieren. Om 12.30 uur gaat het restaurant voor ons open en om 13.00 uur kunnen we aanschuiven voor de lunch. Heerlijke "hutspot met draadjesvlees". Prijs: 10,00 euro per persoon, inclusief 1e drankje. Te betalen bij aankomst aan NVC bestuur.

Aanmelden via aanmeldingsformulier, uiterlijk moet deze binnen zijn vrijdagavond 30 september.

Hopelijk tot ziens in de Volendammer op maandag 3 oktober!

Namens het NVC bestuur

scheidingslijn-klein.jpg
barbados-clubnieuws.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
Einde-seizoen-bridge.jpg

Bridgen met tapas toe

Zoals elke maandag hadden we onze bridgemiddag in de Maxi Pub van Paraiso in Playa del Inglés waarbij we deze keer niet alleen kwamen voor de kaarten maar ook voor de tapasmaaltijd na afloop welke door het NVC-bestuur gesponsord werd voor onze leden.

Er werden zoals gewoonlijk eerst 6 x 4 spellen gespeeld op de 6 tafels en tijdens de pauze was onze Maxi Pub kok, Manolo, al druk bezig in de keuken. Na afloop van de gezellige bridgemiddag werden de tafels aan elkaar geschoven en met rollen papier aangekleed tot een gezellig geheel.

Onder het genot van een drankje gingen we aan tafel en werden daar verwend met een uitgebreide tapas maaltijd. Van salades, via pata negra en kaas naar pizza’s en vlees spiesen, het was geweldig!

Jammer dat enkele van onze vaste leden niet aanwezig kon-den zijn vanwege de corona of door andere redenen. De aanwezigen hebben zeer genoten van deze gesponsorde afsluiting. Het bridgeseizoen zit er bijna op en we hopen dat we in oktober weer Covid-vrij met z’n allen kunnen bridgen. We zien er al naar uit!

Enkele enthousiaste bridgers

scheidingslijn-klein.jpg

Bridgeclub BRICAN

In het begin van dit seizoen hebben Jaap Commandeur en Willy van Uffelen gezegd te willen stoppen met de organisatie van de BRICAN bridge. Willy heeft zo’n 14 jaar de kas beheerd en al die jaren iedere maandag iedereen vriendelijk verwelkomd op de bridge en de contributie geïnd. Jaap heeft jarenlang de taak van secretaris en nog een jaar de taak als interim voorzitter op zich genomen, Ze hebben het afgelopen seizoen hun taken als penningmeester, secretaris en interim voorzitter nog uitgevoerd en het bestuur afgelopen maandag overgedragen aan Jan Aerts en Jan de Vulder en hun partners. Vanaf komend seizoen gaan zij de organisatie op zich nemen, waarbij Jan en Jennemie aanspreekpunt zijn en Jan de Vulder de kas gaat beheren.

We bedanken Jaap en Willy en hun partners voor hun inzet om de bridge op maandag al die jaren tot een gezellige en goed lopende professionele bridge bijeenkomst te maken. De woensdagavond bridge gaat vanaf volgend seizoen ook bij BRICAN horen, dus er kan bij de vereniging op maandagmiddag en woensdagavond gebridget worden. Op woensdagavond spelen er ook beginnende bridgers mee.

We hopen op een goede opkomst volgend seizoen. Aanmelden kan op het bekende BRICAN e-mail adres of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan en Jennemie Aerts

scheidingslijn-klein.jpg
Karolka-Logo.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
Bowlen2.jpg

Bowlen

Wij (Erwin en Joanne Huizinga) zijn verwoede bowlers. Wij spelen elke week in Holiday World met vrienden. Het lijkt ons een leuk idee komend seizoen te proberen een 'bowlingclub' van de grond te krijgen. Gewoon gezellig eens in de twee weken (of zo) een paar uurtjes bowlen op vrijdagmiddag. Gezien de agenda van de NVC is daar nog wat ruimte en dat is ook best leuk, zo vlak voor het weekend.

Dit stukje is een eerste stap. Heeft u interesse? Laat het ons weten en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mensen die mij kennen (bijvoorbeeld van Sunset Bay) mogen mij natuurlijk ook rechtstreeks benaderen. Gezellig!

Erwin Huizinga

scheidingslijn-klein.jpg
De-lantaarn-web.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
Tennis-borrel.jpeg

Tennis

Ping!!
Whatsapp!
Ik denk dat het Monique is, Marian.
Ja dat klopt.

Ik moet om half vier beginnen en ohhh er wordt gevraagd om een broodplank en een kartelmes mee te nemen. Het heeft niets te maken met tennis maar alles met saamhorigheid. Ja de zaterdagmiddag, dat is iets om naar uit te zien. Als het meezit kan men 4 keer een half uur spelen en zorgt Monique ervoor dat de verdeling zo goed als mogelijk in balans is. Dat vergt een hele inspanning. Soms krijgt ze commentaar van deze of gene, dat de indeling niet helemaal naar hun wens was die dag. Maar, terecht wordt je dan snel op je nummer gezet omdat de vereniging er is om sociaal te zijn.
Chapeau!!
Nu de broodplank en het mes bij de tennisspullen. Dat was het begin van een geslaagde middag. Als starter een drankje van de vereniging, daarna volgden heerlijke hapjes en salades en als hoofdgerecht een overheerlijke pizza. Lange tafels waren geplaatst en de sfeer was als het weer: prachtig. Monique en Rob bedankt voor de goede organisatie.

Marian en Rob ten Berghe

scheidingslijn-klein.jpg
Cafe2021-Clubnieuws.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
El-Burrero-6.jpg

‍Vlakwandelen

Wij verzamelen ons op het parkeerterrein van de Calle Holanda, waar de gereserveerde, en door de Nederlandse Vereniging Gran Canaria betaalde bus (waarvoor dank!) om kwart vóór tien zal vertrekken. De straat is nat en er staan plassen. Het lijkt alsof het heeft geregend. Nee, zegt een Vlaming, ‘de weg is gekuist’. Gewillig onderwerpt iedereen zich aan het regime van de leiding en heeft vertrouwen in de verrassingstocht.

Uiteraard is er wel gespeculeerd over de bestemming. Iedereen investeert vol vertrouwen het afgesproken bedrag bij Leen en Fria: vandaag beheerders van ons geld en dat gaat ze goed af. Als de bus rijdt, geeft Jennemie wat informatie.

Haar bewegingen bootsen de instructies in het vliegtuig na bij het opstijgen. Het blijft vooralsnog gissen waar de tocht ons zal brengen. Eenmaal onderweg wordt de lucht grauwer en donkerder. Zélf, en meerderen, halen wij nog even de herinnering boven aan de legendarische ‘wandeling’ in Las Palmas, jaren geleden. Het werd toen, vanwege veel regen en wind, een dagje verpozen in het winkelcentrum van de hoofdstad. Nú klaart gaandeweg de lucht weer op en het zal een prachtige dag worden......

scheidingslijn-klein.jpg
nunez-web.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
Bergwandelen-maart.jpg

Bergwandelen seizoen 2021/2022

Het seizoen begon aarzelend met op de eerste wandeling slechts 12 deelnemers. In een klein busje trokken we desondanks de bergen in en het was heerlijk. Het seizoen zijn we geëindigd met een top van 2 keer 29 mensen. Dat is wel even wat anders maar de busmaatschappij regelt een bus op maat en die bussen blijven klein in vergelijking met wat je doorgaans op de snelweg ziet rijden. Dat maakt het rijden in de bergen aantrekkelijker.

Het was een prima seizoen met vrijwel altijd, op de laatste wandeling na, heel mooi wandelweer. Genieten van de natuur die Gran Canaria ons biedt met een fijn gezelschap en een heerlijke lunch ter afsluiting.

Van het bestuur kregen we de laatste 2 wandelingen € 5 korting per persoon op de lunch. En als slagroom op de taart ook nog appelgebak bij de koffie tijdens de laatste wandeling.

Een mooi seizoen met fijne mensen. Heerlijk om op terug te kijken. Tot volgend seizoen!

De bergwandel-commissie!

scheidingslijn-klein.jpg
Stefans_garage.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
Klaverjassen-1.jpg

Klaverjas en Skip bo club

De in 2022 nieuw opgerichte klaverjas en Skip bo club bleek al snel een succes en heel gezellig. Elke speelavond waren er winnaars en er werd goed gestreden om de prijzen.

Ter afsluiting zijn we met 30 leden gaan eten bij Innovador, mede dankzij de goede bijdrage van het bestuur van de NVC. We zijn er blij mee.

Roos en Liber.

Woensdag 16 maart gingen we als afsluiting van het kaartseizoen gezellig naar restaurant Innovador, een aanrader. We hadden een leuke hoek in het restaurant waar we gezellig en dicht bij elkaar konden genieten van een leuke avond. Na een korte openingsspeech van Liber, en een proost met een lekker "bubbel" drankje, kon de avond beginnen. Innovador is een soort tapas restaurant. Je kunt daar elke keer drie gerechtjes bestellen. Daarna nog keus uit ijs en een kopje koffie toe. Het was een hele gezellige en geslaagde avond.

Groetjes Vokko en Linda.

scheidingslijn-klein.jpg
noroads-logo.jpg
scheidingslijn-klein.jpg
Zomerclub.jpg

Zomerclub

Dat de NVC leeft is nu wel duidelijk. Er zijn zelfs fanaten die in de zomer mogelijk door willen gaan met activiteiten en het onderhouden van contacten.

Deze groep heeft een eerste bijeenkomst tijdens de koffie-ochtend van dinsdag 5 april.

Als u aanwezig wilt zijn bij deze eerste kennismaking en idee-uitwisseling dan bent u van harte welkom. U hoeft zich niet aan te melden. Aanvang gelijk met de koffie om 10.30 uur bij Debby's Kitchen.

Nanda Noorlander
+31 6 18850767 Tel en WhatsApp.

scheidingslijn-klein.jpg
hospiten-org.jpg

HOSPITEN ROCA
Voor meer informatie of hulp kunt u bellen naar:
Dpto. Comercial Hospiten Roca
Yvonne Stoof - 659 910059

Ik kan u met het volgende van dienst zijn:
Aangeven naar welke arts u het beste kunt gaan.
Eventueel een afspraak voor u maken.
Als u opgenomen bent, even bij u langs komen.
Antigeen of PCR test voor u organiseren.

Een klein stukje extra aandacht voor mensen die daar behoefte aan hebben.

scheidingslijn-klein.jpg

Voor alle informatie die u in dit Clubnieuws niet heeft gevonden verwijzen wij u naar onze website. Heeft u op-en of aanmerkingen dan houden wij ons aanbevolen via de gebruikelijke kanalen.

scheidingslijn-klein.jpg
Nieuwsbrief-sluit-foto.jpg
Vlaggen-1.jpg

Nederlandse Vereniging Canaria

Asociación Neerlandesa Canaria
Apartado de Correos 302 – 35100 Playa del Inglés