bus-op-gran-canaria.jpg

Openbaar vervoer op Gran Canaria

Het eiland verkennen met het openbaar vervoer vanuit Maspalomas, Playa del Ingles of een andere regio is helemaal niet moeilijk. Vandaag zijn er nog slechts twee maatschappijen die de busdiensten verzekeren op Gran Canaria, Global en Guaguas Municipales. Deze bussen rijden 24/24 uur naar bijna alle uithoeken van Gran Canaria. Bijna alle autobussen zijn luxueus ingericht en beschikken meestal over airco wat soms wel nodig is met de warme temperaturen. De busmaatschappij Global (blauwe bussen) brengen u overal op het eiland. De busmaatschappij Guaguas Municipales (gele bussen) is voornamelijk actief in de hoofdstad Las Palmas.

 

Global uw openbaar vervoer op Gran Canaria

 Global is de grootste Spaanse sociale vervoersmaatschappij die het lokale openbaar vervoer met de bus organiseert op Gran Canaria.

Openbaar vervoer - Guaguas Municipales - Las Palmas de Gran Canaria

Global is ook actief op Mauritanië voor het openbaar vervoer. Het is een modern en efficiënte bedrijf, dat merk je aan de hoogstaande technologische bussen. Bijna 700 werknemers zorgen dagelijks voor het openbaar vervoer op de Canarische eilanden van de 18 miljoen passagiers jaarlijks.

 

Buslijnen op Gran Canaria

Busmap-Gran-Canaris.jpg

Betalen voor de bus van Global

Niets is gratis, u moet dus ook op Gran Canaria betalen voor de bus en wat zijn de mogelijkheden om te reizen op Gran Canaria?

Contant betalen

Vanaf 1 juni 2021 is het weer mogelijk om contant te betalen in de bus. Verder kan men met contactloze transportkaarten betalen die zijn goedgekeurd door de AUTGC (Vervoersautoriteit). Bovendien voldoen deze kaarten, die persoonlijk en niet overdraagbaar zijn, aan identificatie en traceerbaarheid van mensen die reizen met het reguliere openbaar vervoer.

Creditkaarten

Alle bussen hebben een verkoop terminal om betaling van bankpassen of creditcards en/of virtuele kaarten te accepteren via mobiele apparaten met NFC (contactloze) technologie. Met deze verkoop terminal kan worden betaald indien u niet in het bezit bent van een TransGC kaart of een andere transportkaart.

Prepaid kaarten

De vooruitbetaling wordt gedaan door de bestaande contactloze kaarten op elk punt in het GLOBAL Sales Network op te laden. Er zijn 4 betalingsmogelijkheden voor de Global diensten. Hieronder zijn de mogelijke kaarten.


Resident Card
Wawa Joven Card
Bono Oro Card
Tarjeta TransGC
TransGC Card

De TransGC Suma kaart

Deze kaart moet u vooraf bestellen. Bestel uw kaart zo snel mogelijk bij uw aankomst op Gran Canaria. Bestellen kunt u deze kaart bij het busstation San Telmo ( Las Palmas ), Busstation Parque Tropical of Busstation Faro Maspalomas. De kaart is persoonlijk, vergeet dus zeker niet om een pasfoto mee te nemen en uw identiteitskaart. De kaart zelf is gratis, enkel het opladen moet betaald worden. Na ongeveer 10 dagen kan u de TransGC Suma kaart afhalen al naar gelang waar u ze besteld hebt.

Oplaadpunten TransGC kaart omgeving Playa del Ingles

 

LIBRERÍA FERFRAVAL      C/ Venezuela 65 

El Tablero 

SUPERMERCADO EUROPLAYA Avenida de Tirajana 21

Playa del Inglés

PACIFIC  Avenida EEUU 54 - (CC Yumbo), 3ª planta, local 331/08 

Playa del Inglés

MINIMARKET LA ISLA BONITA  C/ Alféreces Provisionales 31 - Apart Bayuca Nº 9

Playa del Inglés

SHELL MASPALOMAS Carretera GC-812, Km. 54

Playa del Inglés

BAZAR MECAR 5 CC CITA Local 34, Avda de Francia S/N

Playa del Inglés

SUPERMERCADO NANDA Marcial Franco, 9 - Viuda de Franco

Playa del Inglés

LIBRERIA PAPELERIA ARTILES C/ Urbanización Las Llaves. Bloque 11, Local 14

Playa del Inglés

ESTACIÓN FARO MASPALOMAS     Faro Maspalomas, s/n - Maspalomas
Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 15.15 uur. Zaterdag en Feestdagen   

Maspalomas

ESTACIÓN PARQUE TROPICAL El Escorial
Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 15.15 uur. Zaterdag en Feestdagen

Maspalomas

BAZAR ANA C/ Honorato Martin Cobos, 7

Castillo del Romeral

 

 

Deze kaart vereist een minimale oplaadbedrag van € 15,00 om in aanmerking te komen voor de bonussen die zijn vastgesteld door Global en de bonus zal niet worden toegepast bij betaling in de bus, maar op het moment dat de kaart wordt opgeladen, wat bij het oplaadbedrag wordt opgeteld.

 

OPLAADBEDRAG

  BONUS

Bij een oplaadbedrag tussen de € 15,00 en € 59.00

Bij een oplaadbedrag tussen de € 60,00 en € 99,00

Bij een oplaadbedrag groter dan € 100,00

  + 20% van het oplaadbedrag  

  + 30% van het oplaadbedrag

  + 40% van het oplaadbedrag

Indien u kan aantonen dat u 65 jaar of ouder bent, krijgt u nogeens 20% extra bonus.

 

Info telefoon: +34 928 252 630


Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!