TVkijken.jpeg

Bellen, Internet en TV kijken op Gran Canaria

Bellen en Internet

Bellen met je Nederlandse abonnement op Gran Canaria is al weer een paar jaar 'gewoon'. Ook internetten vanuit een Nederlands abonnement kan gewoon in Spanje en op de Canarische Eilanden. Echter, je moet wel een beetje opletten op je verbruik. Het kan zijn dat je op vakantie meer foto's gaat versturen of uploaden naar Facebook e.d. Als dan je bundel op raakt ga je alsnog extra betalen en dat kan in de papieren lopen. Overweeg daarom een sim-only abonnement te upgraden voor je gaat, dat kan goedkoper zijn. Sommige mensen hebben ook een automatische functie die foto's verstuurd naar OneDrive of Google foto's. Controleer dat en zet dat uit of beperk dat zodanig dat het alleen gebeurt als u een wifi verbinding heeft.

Controleer voor u vertrekt nog even bij de aanbieder van uw mobiele abonnement of er speciale voorwaarden gelden.

Soms lukt het niet om te internetten vanuit je mobiel. Dan het helpen handmatig een provider te kiezen. Dat kan alleen als je hier al bent. Dit vindt u bij Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken. Zet eerst Roaming aan. Kies dan voor Netwerkoperators > Handmatig selecteren. Het verzamelen van alle aanbieders waarmee de telefoon verbinding heeft duurt even. Hierna kunt u een aanbieder selecteren.

In het algemeen adviseren wij om geen verbinding te maken met lokale wifi. Zelfs niet in hotels e.d. De veiligheid is niet gegarandeerd. Daartegenover staat dat wij geen verhalen kennen van mensen die tijdens hun verblijf op Gran Canaria gehackt zijn. Dit advies geldt overigens ook voor als u weer in Nederland bent.

Tot slot is er de mogelijkheid om hier een sim-only abonnement te nemen. Dat werkt eigenlijk net zo als in Nederland. Er zijn meerdere aanbieders. Het kopen gaat gemakkelijk in een winkel. Echter, als je vervolgens support nodig hebt of op wilt zeggen dan kan dat niet in die winkel en moet je gaan bellen. Dat is lastig. Vraag bij het kopen of er een apart telefoonnummer is waarmee je kan bellen en Engels kan praten (ik ga er voor het gemak maar vanuit dat je geen Spaans spreekt). Ik weet dat Orange dat heeft.

TV kijken

Er zijn op Gran Canaria meerdere mogelijkheden om Nederlandse TV te kijken. En voor de mensen die 'alle sportzenders' willen kijken hebben we hieronder ook een goed verhaal opgenomen. Maar om te beginnen: er zijn heel veel gezellige bars en kroegjes e.d. waar je Nederlandse TV kan kijken, zeker bij sportwedstrijden is dat toch het gezelligst. Ze kondigen zich meestal aan via Facebook maar in de Cita en in Gran Chaparal zitten er voldoende. Als u nog iets moet gaan huren informeer dan vooral of er goed internet is.

Hieronder behandelen we de mogelijkheden met en zonder internet:

U heeft WEL internet en het is voldoende sterk
Abonnement provider

Heb je een abonnement bij Ziggo of Canal Digitaal of T-mobile dan kan je hun APP installeren en gewoon TV kijken. Zie hieronder bij Chromecast.

NLziet

Anders kunt u een abonnement nemen bij NLZiet. Dit is gewoon een app, werkt prima en kan op meerdere apparaten geinstalleerd worden. Je kunt dan ook beiden iets anders bekijken, bijvoorbeeld op je tablet. En het doorstreamen naar je TV is ook mogelijk. Zie hieronder bij Chromecast.

Chromecast

Als je Chromecast hebt of meeneemt dan kan je het streamen naar de TV, mits de tv in jouw appartement of huis een HDMI poort heeft.

U heeft GEEN internet of het is niet voldoende sterk.

Zoek contact met Mark van Dutch Electronics. Hij is te vinden op Facebook (appen via Messenger) en hij maakt reclame op de HollandFM.

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!