Gran-canaria-sport.jpg

Sport op Gran Canaria

Op deze pagina ziet u ook de diverse activiteiten van de Nederlandstalige Vereniging Gran Canaria

Sporten en activiteiten op Gran Canaria in clubverband zorgen voor verbinding van mensen. Daarom probeert de NVGC activiteiten en clubs te organiseren en stimuleren waar Nederlanders terecht kunnen om samen leuke dingen te doen of een sport te beoefenen.

En samen doen we het.

Het is vrijwel altijd de gezelligheid waar mensen naar uitkijken en waarvoor ze het doen. Meestal in verband met een (berg-)wandeling of een tennis- of bridgepartij. Leuk, maar de gezelligheid staat voorop.

De kosten worden redelijk gehouden want niemand hoeft er aan te verdienen. Leden betalen een gematigd bedrag en niet leden betalen meer. Daarnaast gaan leden ook voor op niet-leden. Sommige clubs c.q. activiteiten zijn zodanig goed bezocht dat er een wachtlijst is of dat nieuwe leden zelfs niet meer welkom zijn. Soms is een bus de beperkende factor (bergwandelen). Soms het aantal banen (tennis) of het aantal tafels (kaartclubs) Maar ook bijvoorbeeld de Vlakwandelclub is zwaar overboekt en daar is de grens van het redelijke meermalen overschreden. We doen ons best om dergelijke 'uitdagingen' zo soepel mogelijk op te lossen.

Daarom ook hier een oproep aan leden om als vrijwilliger wat te doen of te helpen. Heeft u een idee voor een club of activiteit? Leuk! Eenmalig of regelmatig? Allebei leuk! Meldt u zich bij het bestuur en wij gaan kijken hoe wij u kunnen ondersteunen.

Het nieuwe bestuur dat in november 2021 is aangetreden heeft o.a. golfen en zeilen geintroduceerd en een golfclinic zal onderdeel zijn van het golfen. Dat zijn geweldige initiatieven. Dat is natuurlijk super welkom op eiland als Gran Canaria.

Vanzelfsprekend is een sport of club afhankelijk van iemand die het regelt en u koestert dus de vrijwilliger(s) die zich inspant voor uw leuke dag, middag of avond.

Dat gezegd hebbende gaat er ook wel eens iets mis in de communicatie tussen leiding en deelnemers. Als u zich niet goed behandeld voelt dan kunt u altijd een mail sturen naar het bestuur. Wij nemen uw mail zorgvuldig in behandeling en ons doel is altijd dat wij er samen uitkomen en beter van worden.

Activiteiten van de NVGC op Gran Canaria

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!