Bergwand130122

 

Bergwandeling Santa Lucia

 

Donderdag 13 januari was de bergwandeling van Temisas naar Santa Lucia aan de beurt. Met 18 mensen zaten wij gezellig in een bus(je) voor max 22 mensen. Dat is lekker efficiënt (lees goedkoop). En er waren zowaar weer 3 nieuwe wandelaars bij. De koffie werd genoten in Temisas zelf waarna nog een kilometertje gereden werd naar het startpunt van de wandeling. Het was stralend weer en warm omdat er weinig wind was. Heerlijk dus voor een gezellige wandeling.

We begonnen te wandelen door de velden van Temisas en Santa Lucia waarbij we regelmatig mooi vergezichten naar het oosten hadden. Tot onze verbazing zagen we Fuerteventura en zelfs Lanzarote was zichtbaar. Heel bijzonder. Als je Fuerteventura kan zien op zeeniveau dan zegt de ervaring dat het gaat regenen. In het zuidwesten dan wel te verstaan. Daar was in ieder geval vandaag geen sprake van. Het zicht was dus prima en achteraf kunnen we stellen dat we geluk hadden. Een week ervoor is voorgelopen in de mist en in de kou en een dag later stond er een forse calima door. Hoeveel geluk kan je hebben?

Na de velden moesten we een kleine barranco door. Voordien werd even gepauzeerd en wat gegeten. Het is altijd heel gezellig tijdens het bergwandelen en ook nu weer werd er gezellig gepraat met o.a. de nieuwe wandelaars. Iedereen wil natuurlijk weten waar ze vandaan komen en hoe ze bij ons verzeild geraakt zijn. Enfin, nadat alle informatie was uitgewisseld kwamen we bij Cruz de Siglo en een aantal van ons, vooral de jongere berggeiten, moesten die natuurlijk beklimmen. Onderaan het kruis gezeten had ik opeens in de gaten dat er ook jonge berggeiten waren die nog hoger gingen en het laatste stukje naar het kruis deden: de echte top. Er werd driftig fotografisch bewijsmateriaal verzameld.

Nu moest de afdeling naar Santa Lucia beginnen. En dat is een pittige. Er waren er die uit gleden en ik kan melden dat ik blauwe plekken op de billen heb geconstateerd, hoewel dit natuurlijk persoonlijk is :). Dus dit vergeet u maar even. Enfin, beneden nog een leuk stukje door het landschap en uiteindelijk bij de kerk van Santa Lucia gestopt. Mooi daar hoor. Een leuke waterval in een soort park cq plein. Aansluitend hebben we op het terras van La Galdera voor € 13 per persoon heerlijk geluncht en ook hier was het weer super gezellig. Top dag!

Zoals gebruikelijk floot de chauffeur Marcos ons weer naar beneden. Dit zijn echt geweldige dagen en als u de kans heeft: de volgende wandeling is de Amandelbloesem-route:

Foto: Tomasz Baranowski.