Surfboard

 

Boardsurfen op Gran Canaria

 

Waar te surfen

Gran Canaria is uitermate geschikt voor bijna alle soorten surf. Denk maar aan windsurf, kitesurf en sup of skimboarden. De surf fanaat op Gran Canaria kan rekenen op een geschikt klimaat, warme temperaturen en veel wind. De belangrijkste gebieden met golven op Gran Canaria, afhankelijk van de kwaliteit van de branding of de golven van de Atlantische Oceaan zijn de volgende:

Het noorden

Dit is de belangrijkste surfzone. Die omvat de kustroute vanaf  el Confital (Las Palmas de Gran Canaria), met de golf van “Las Monjas”, tot aan Gáldar met zijn beroemde golf van “El Frontón”  waar jaarlijks het wereldkampioenschap body board wordt gehouden. De kust is bijzonder omdat het een rotsige kust is waar vaker hogere golven en een sterkere branding zijn te vinden. In optimale condities vind je hier golven tot 5 meter. 

Het oosten

Ideaal om te surfen als de deining uit het oosten komt en de wind wegvalt. Bij deze weersomstandigheden vind je de beste plaatsen in de buurt van Pozo Izquierdo, zowel bij "Mosca Point" als rechts van "Muellito". 

Het zuiden en westen

Hier is de punt die Playa del Inglés en Maspalomas scheidt de beste optie, naast het gebied van de vuurtoren van Maspalomas. Er zijn soms ook goede golven te vinden in Arguineguín.

 

Video Boardsurfen op Gran Canaria

 

 

Boardsurf informatie

 

Naam

Plaats

Website

Surf Camp Las Palmas Surf Camp
Pozowinds Windsurfing Center Pozo Izquierdo Pozowinds Windsurfing Center
Pro Surfing Maspalomas Pro Surfing
Surfgrancanaria Maspalomas Surfgrancanaria
Surf Maspalomas Maspalomas Surf Maspalomas
Surf Canaries Playa del Inglés Surf Canaries
Dunkerbeck Windsurfing School Playa del Inglés Dunkerbeck Windsurfing School

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!