windsurfen 

 

Windsurfen op Gran Canaria

 

De zee doet er op Gran Canaria alles aan om ons allemaal op een board te laten staan. Ten minste een keer in ons leven. Ten minste om het eens te proberen. De hele oceaan lijkt samen te spannen om steeds meer mensen op het eiland op de surfplank te krijgen. En op het bodyboard. En aan het windsurfen. En de laatste jaren, kitesurfen.

Waar te windsurfen

Het eiland heeft een groot aantal plekken die zich voor windsurfen lenen. Echte zeilers kiezen voor Pozo Izquierdo en Vargas. Maar ook Ojos de Garza, Tarajalillo, Bahía Feliz, Playa del Águila, San Agustín, Playa del Inglés, Anfi del Mar of Puerto Rico. Er zijn plekken voor windsurfers op elk niveau.

Pozo Izquierdo, in de gemeente Santa Lucía, is de Spaanse windsurfspot die internationaal het meeste bekendheid geniet. Het is een strand met onovertroffen omstandigheden voor de beoefening van deze sport, want het lijkt wel of de wind hier nooit slaapt. In Pozo hebben ook grote namen in de windsurfsport zich gevestigd, zoals de overbekende Björn Dunkerbeck, die zich in de wateren rond Gran Canaria heeft ontwikkeld tot wereldkampioen.

In "El Arenal" (de naam van de bewoners voor dit strand) waait de wind van bakboord en is deze meestal zo krachtig dat zeilen van 2,8 en 4 meter nodig zijn om van een van de meest fantastische windsurfplekken op de wereld te kunnen genieten De golven zijn doorgaans niet lager dan een meter. Soms halen ze wel 3 meter. Pozo Izquierdo is de perfecte bestemming voor zeilers die redelijk kunnen planeren en gijpen, die willen beginnen met sprongen en andere acrobatische toeren.

Het kleine strand van Pozo lijkt er maar niet genoeg van te kunnen krijgen en traint steeds weer nieuwe kampioenen. En kampioenes. Zoals de zussen Daida en Iballa Ruano, die geboren zijn in Pozo; zij zijn een voorbeeld voor de nieuwe generatie die net begint met de uitdagingen die de sterke windvlagen aan de zuidoostelijke kust van het eiland opleveren.

 

 Video Windsurfen op Gran Canaria

 

 

Windsurf informatie

 

Naam

Plaats

Website

Escuela de Vela Ventura Quevedo Las Palmas Escuela de Vela Ventura Quevedo
Pozo Winds Pozo Izquierdo Pozo Winds
Cutre Windsurf Pozo Izquierdo Cutre Windsurf
Lpwindsurf Pozo Izquierdo Lpwindsurf
BD Surf School Playa del Inglés BD Surf School
Surf Gran Canaria Maspalomas Surf Gran Canaria
Pro Surfing Company Maspalomas Pro Surfing Company

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!