soria waterval

 

Soria waterval

 

Een van de mooiste en meest imposante watervallen op Gran Canaria vind je tussen de stuwmeren Presa de las Niñas en Soria, maar let op: deze waterval is alleen te bewonderen wanneer er genoeg regen is gevallen. Zodra het een paar dagen flink heeft geregend begint het hoger gelegen stuwmeer van Presa de las Niñas te overstromen.

Het resultaat: een 40 meter hoge waterval richting Soria! Deze waterval ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Arguineguin en is vrij makkelijk te vinden. Neem hiervoor de weg GC-505. Zodra je Soria gepasseerd bent is nog een kleine 5 minuten rijden. Vervolgens zie je een onverharde parkeerplaats in de bocht met de Cascada de Soria waterval er tegenover. 

 

Video Soria waterval

 

 

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!