redondo de guayedra

 

Redondo de Guayedra

 

Redondo de Guayedra is een oase. Het klinkt oubollig, maar de omschrijving past perfect. De steile rotsen hier zijn droog, alleen struiken lijken hier te kunnen groeien. Maar in deze eco lodge groeien palmbomen en talloze fruitbomen in de droge vallei. De schaduw van de tientallen palmbomen en fruitbomen is verkoelend. Ook voor veel dieren zoals ezels, eenden, geiten en meer die hier rond lopen. Hier wordt van alles verbouwd; fruit zoals bananen, sinaasappels en mango’s. Maar ook diverse groenten. Watermanagement is hier extreem belangrijk. Dit was ooit een van de laatste plekken waar de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners, leefden. Voor hen was het een heilige plaats. Het is nu vooral ook een plek van diverse eco projecten. De hele vallei is door de eigenaar Normando Moreno in kaart gebracht. Het water wordt boven op de berg opgevangen en verzameld. Zijn manager Fernando ontvangt me. ,,We planten veel lokale bomen aan, Met name de fenix canariensis, de palmboom die alleen op de Canarische Eilanden voor komt. Hij verdwijnt meer en meer voor exotische palmbomen, die makkelijker groeien. We verzamelen zaden en planten ze op natte plekken waar ze kunnen groeien,” legt Fernando uit. Ze doen hier nog een project. ,,Luister maar in de avond,” lacht Fernando. Ik zit buiten en verbaas me over de ongekend heldere sterrenhemel. Geen lichtvervuiling, niets. Plots hoor ik een wonderlijk geluid. Een hoge piep, en nog een.

 

Video Redondo de Guayedra

 

 

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!