casas rurales de guayadeque

 

Guayadeque – Grottendorp

 

De ravijnen op de Canarische Eilanden zijn een onderscheidend kenmerk van de Canarische eilanden, naast de vulkanische natuur en het subtropische klimaat. Het is een heel ander landschap. Als je afdaalt in een ravijn, ontdek je een hele nieuwe wereld. Indrukwekkende ontdekkingen, woeste landschappen, nieuwe sensaties, nieuwe fauna en flora. Kortom, het is een unieke ervaring. Je lijkt op een droomplek terecht gekomen te zijn.

Dit grote ravijn, ongeveer 15 kilometer lang, ligt in het zuidoosten van het eiland, tussen de steden Ingenio en Agüimes. Dit is waar de Guanche en de inheemse cultuur van het eiland vrij diep geworteld zijn. Hier vind je het Interpretatiecentrum waar je je kunt laten informeren over de archeologie die het gebied omringt en de over de bijzondere kenmerken die deze enclave te bieden heeft. De openingstijden zijn van 09:00 uur tot 17:00 uur van dinsdag tot en met zondag. Er komen honderden bezoekers naar deze plek om zich te laten onderdompelen in de Canarische cultuur.

Onderscheidend door zijn milieu- en vooral zijn patrimoniale waarden, werd het bekroond met de onderscheidingen van Natuurmonument door de Wet op de Natuurlijke Ruimten van de Canarische Eilanden en Archeologisch Goed van Cultureel Belang door de Wet op het Historisch Patrimonium van de Canarische Eilanden.

Deze welverdiende onderscheidingen worden niet alleen uitgereikt voor het prachtige beeld dat je tijdens je bezoek ontdekt, maar vooral voor het aantal natuurlijke grotten die deel uitmaken van de enclave. Veel van deze grotten worden bewoond door de lokale bevolking. Ook zijn er restaurants gehuisvest in de grotten. Ze hebben een ongelooflijk smakelijke en gevarieerde keuken, waardoor Guayadeque één van de meest geliefde plaatsen is voor de lokale bevolking. Men geniet daar van een goede maaltijd met het gezin. Deze plek, met zijn grote steile hellingen vol inheemse Canarische vegetatie, is zeer indrukwekkend. Op deze plek kun je heerlijk wandelen. Ook worden er een wandelingen georganiseerd, langs veel verschillende mooie routes. Tot slot is het leuk om te weten dat er een picknickplek met houten tafels en een barbecueplek is. Daar worden, vooral in het weekend, openluchtbijeenkomsten gehouden.

 

Video Guayadeque

 

 

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!