Los Azulejos de Veneguera

 

Los Azulejos de Veneguera

 

Een fantastisch plekje in de bergen van het binnenland is Los Azulejos de Veneguira. Hier vind je namelijk bijzonder gekleurde rotsformaties, die in de volksmond ook wel de rainbow rocks worden genoemd. De verschillende kleuren zijn ontstaan door oxidatie. Misschien nog wel mooier is de hike naar de naar bij gelegen waterval. Een korte, maar steile klim van zo’n 30 minuutjes brengt je naar een verscholen waterval die vooral in de winter , wanneer het wat vaker geregend heeft, erg de moeite waard is. Vanaf april droogt het water op, maar ook dan vind je nog diverse water poeltjes met een geweldig uitzicht over de rainbow rocks en de omliggende bergen.

Navigeer naar Los Azulejos de Veneguera en parkeer je auto langs de weg, bijvoorbeeld bij het rode fruitstalletje. Zoek het houten bordje met ‘ruta 2’, vlakbij de rainbow rocks, waar de wandelroute start. Dit pad leid je uiteindelijk naar de waterval.

 

Video Los Azulejos de Veneguera

 

 

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!