kloof gran canaria

 

Barranco de Las Vacas

 

Nog zo’n fantastische, verscholen plek in het binnenland van Gran Canaria is Barranco de las Vacas. Deze kleine maar bijzondere kloof heeft zich gevormd door het gelijknamige riviertje. De fotogenieke golvende lijnen in de rotswanden zijn ontstaan door het water dat duizenden jaren lang zijn sporen heeft achtergelaten. De oranjekleurige kloof doet je denken aan de bekende kloven in bijvoorbeeld Arizona, maar je bent toch echt op Gran Canaria! Hoewel Barranco de Las Vacas nog niet bekend is bij het grote publiek, wordt deze plek steeds vaker bezocht. Ga dus vroeg of juist wat later op de dag om de drukte te vermijden.

Navigeer naar Tobas de Colores Barranco de Las Vacas. Parkeren kan langs de weg. In de bocht zie je onder de weg een stenen brug/poort. Als je die poort doorgaat, bereik je de kloof. Je kunt deze poort bereiken door over de vangrail te klimmen. Als je goed kijkt zie je op diverse plekken een pad die vanaf je de vangrail naar de poort beneden leidt.

 

Video Barranco de Las Vacas

 

 

 

Disclaimer

 

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!