roque nublo

 

Roque Nublo

 

Roque Nublo betekent Wolken Rots. De 1813m hoge berg doet af en toe zijn naam eer aan. Het is niet de hoogste berg van Gran Canaria, maar misschien wel de mooiste. De karakteristieke vorm van de grote rotspijler(s) is van verre al te zien. De 65m hoge rots is een overblijfsel van een vulkaanpijp van een vulkaan die hier 4,5 miljoen jaar geleden actief was.

De wandeling van Ayacata naar Roque Nublo, gaat over een mooi pad over begroeide hellingen met uitzicht op huisjes en bergen. Vanaf de parkeerplaats bij La Goleta gaat de wandeling verder over een mooi bergpad wat tussen mooie Canarische dennen doorloopt om uiteindelijk via een pad over de kale rotsen bij de top uit te komen. Ga via de wijk San Fernando, richting Fataga, en vervolg de weg naar San Bartolomé. Rij na San Bartolomé richting Tajeda. Op een gegeven moment staat Roque Nublo aangegeven. Na een tijdje kom je op een splitsing bij Bar Casa Melo. Net voor de bar gaat de weg rechtsaf naar Roque Nublo, en de weg rechtdoor gaat richting Roque Bentaiga. Parkeer hier voor de wandeling van Ayacata naar Roque Nublo. Voor de korte wandeling naar Roque Nublo moet je nog een stukje doorrijden. Neem de weg naar Roque Nublo, deze gaat rechtsaf langs het kerkje. Let op, want deze afslag rijd je gemakkelijk voorbij. Het bordje is vooral goed leesbaar als je omkijkt als je de afslag net voorbij gereden bent! Na een tijdje kom je bij de parkeerplaats van La Goleta. Hier begint de korte wandeling naar Roque Nublo.

Van La Goleta naar Roque Nublo

Loop vanaf de parkeerplaats het pad op, langs de kaart van het gebied. De route staat aangegeven. Bij het bordje La Culata linksaf de berg op (Roque Nublo staat hier niet aangegeven op het moment van schrijven). Een stuk hoger is er weer een splitsing naar La Culata en Roque Nublo. Volg het pad naar rechts. Bij een laag muurtje gaat het pad met een bocht naar rechts de berg op. Veel mensen lopen hier rechtdoor, maar dit pad loopt dood. Uiteindelijk kom je op een kaal rotsplateau en zie je achteraan Roque Nublo liggen. Je kan nog een stuk langs Roque Nublo lopen, hier kan je heerlijk van het uitzicht genieten als er geen wolken zijn. Ga dezelfde weg weer terug waarlangs je gekomen bent. Tijdsduur: 1-1,5 uur heen en terug.

Van Ayacata naar Roque Nublo

Loop vanaf de parkeerplaats bij Bar Casa Melo de weg in naar Roque Nublo. Aan de rechterkant bij de splitsing staat een kerkje. Meteen links wijst een houten pijl naar La Goleta (volg de bordjes La Goleta en Roque Nublo). Het pad loopt langs een paar huisjes. Het lijkt alsof je privé terrein oploopt, maar je kan gewoon verder over een smal weggetje. Een stuk verder loop je een stukje over de weg en moet je bij een laag hekje het pad verder volgen. Net voorbij het hekje staat langs de weg een bordje waar je met een trapje omhoog kan. Je loopt nu tussen 2 huizen door en je moet het smalle pad nemen wat rechts omhoog loopt. Je volgt een mooi pad over begroeide hellingen met uitzicht op huisjes en bergen. Soms kruis je de weg. Het pad komt op de weg uit waar alleen een bordje Ayacata staat in de richting waar je vandaan kwam. Loop hier rechtsaf ongeveer een paar honderd meter langs de straat omhoog tot je aan de andere kant van de weg weer een bordje ziet waar het pad verder gaat. Het pad komt uit bij de parkeerplaats van La Goleta, je ziet hier ook een kaart van het gebied met wandelroutes. Ga bij de kaart links af. Dit is ook het beginpunt van wandeling 1. Volg verder de beschrijving van wandeling 1 en ga dezelfde weg weer terug. Tijsduur: 2-2,5 uur heen en terug.

 

Video Roque Nublo

 

 

 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!