Markt Arucas

 

Arucas boerenmarkt

Elke zondag van 8:00 – 14:00 uur (voor de kathedraal).

 

Arucas bevind zich in de provincie Las Palmas. In 1480 werd deze stad heropgebouwd na een complete verwoesting door de Spaanse veroveraars in 1478. Tot zover in het kort de geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden in Arucas zijn ongetwijfeld de kerk San Juan de Bautista en de Rum fabriek Arehucas. De stad grenst aan de voet van de gelijknamige berg Arucas, een oude vulkaan.

Arucas is een aangename stad waar je aangenaam kan winkelen, eten en drinken op een terras of in één van de gezellige restaurants. De visrestaurants situeren zich aan de kustlijn. In de stad en het binnenland van Arucas serveren de restaurants graag hun specialiteit, stoofpotten met bonen, pompoen, zoete aardappelen en ananas.

De meeste winkels om te shoppen vind je in Calle León y Castillo en Calle Francisco Gourié. Deze straten grenzen aan elkaar. De kerk van San Juan Bautista bevind zich op het einde van deze winkelstraten. Iedere zaterdagmorgen is er de wekelijkse markt die plaatsvind in deze winkelstraten.

De oude ambachten van Arucas kan je ook in de winkels ontdekken en kopen. Houtsnijwerk, muziekinstrumenten, rieten manden, kantwerk, borduurwerk en Canarische messen zijn producten die decennia lang door de plaatselijke bevolking worden gemaakt. Waarschijnlijk kan je in de winkels ook beeldhouwwerk en beeldende kunst in steen vinden, één van de oudste kunst ambachten in de streek. Beeldhouwkunst is een vak dat de beeldhouwers van jongs af hebben meegekregen.

 

Video Arucas boerenmarkt