mogan strand

 

Gemeente Mogán verbiedt o.a. het "reserveren" van plaatsen op de stranden

 

Een nieuwe reeks maatregelen zijn aangekondigd door de gemeenteraad van Mogán, waarbij ze duidelijk maken dat ze niet zullen toestaan dat o.a. handdoeken, parasols, tafels en stoelen worden gebruikt om voor een lange periode op de stranden een ruimte te reserveren en de eigenaren niet aanwezig zijn. De gemeenteraad van Mogán heeft besloten dat dergelijke voorwerpen die onbeheerd zijn, als achtergelaten worden beschouwd en door gemeentepersoneel kunnen worden verwijderd. Het is een van de meer opvallende wijzigingen die zijn opgenomen in de gemeentelijke verordening en de statuten over het gebruik en de exploitatie van de stranden, die verleden week woensdag werden goedgekeurd.

Ook zijn ze overeengekomen om het tarief per km voor taxiritten op middellange afstand te verdubbelen door het Tarief 1, dat tussen Arguineguín en Playa del Cura in rekening werd gebracht, te schrappen.

Niet kamperen op de stranden

Een andere wijziging in de statuten is de definitie van wat wordt bedoeld met kamperen op het strand, waarvan de beschrijving nu expliciet zal worden uitgebreid om aan te geven, dat kamperen op de stranden het hele jaar door en op elk moment van de dag of nacht verboden is.

De gemeenteraad heeft ook bepaald, dat het gooien van afval op de kustlijn verboden is en ze hebben specifiek het gebruik van hygiëne- of schoonmaakproducten verboden bij het wassen in zee of in douches op het strand.

Vaartuigen

Het te water laten van elk type boot op een strand of langs de kust is nu volledig verboden, evenals het aanmeren of ankeren van elk type boot. Bovendien geeft de verordening aan dat boten niet dichter dan 200 meter een strand of kust mogen benaderen.

Al deze wijzigingen zijn ook opgenomen in de secties overtredingen, die variëren van klein tot zeer ernstig. Het wordt bijvoorbeeld als zeer ernstig beschouwd om betrapt te worden met het betreden of verlaten met een jetski van een strand.

Geen reclamefolders meer onder een steen

Het verspreiden, neerleggen of achterlaten van flyers of reclamemateriaal van welke aard dan ook is verboden geworden en wordt geclassificeerd als een zware overtreding.

"Stadstarief" van Mogán Taxi afgeschaft

De gemeenteraad kwam ook overeen om het "stadstarief" af te schaffen, dat reizen tussen aangewezen stedelijke gebieden mogelijk maakt tegen wat bekend staat als tarief 1, en in plaats daarvan nu uitsluitend het tarief 3 toe te passen, een prijs vastgesteld door de Territoriale Prijscommissie van Las Palmas en het Ministerie van Openbare Werken en Vervoer van de regering van de Canarische Eilanden.

Dit betekent in wezen een verdubbeling van de taxitarieven van de huidige € 0,63 per kilometer, voor reizen tussen Arguineguín en Playa del Cura, tot € 1,26 per kilometer 's nachts en een iets lagere € 1,10 per kilometer overdag.