geen mondkapjes

 

Geen mondkapjes meer in vliegtuigen vanaf aanstaande maandag 16 mei 2022

 

Europa blijft stappen zetten in de richting van het nieuwe 'normaal' en wil nu dat het gebruik van maskers niet langer verplicht is in vliegtuigen en op luchthavens, volgens het European Union Aviation Safety Agency (EASA) en het European Centre for Prevention and Control van ziekten (ECDC).

Het verplichte gebruik blijft echter van kracht voor kwetsbare passagiers, die het advies krijgen om een ​​FPP2 mondkapje te gebruiken en op vluchten die opstijgen of landen op bestemmingen waar het gebruik ervan voor het openbaar vervoer nog steeds wordt afgedwongen, zoals op dit moment in Spanje. En dat zal voorlopig ook nog zo blijven, zo heeft het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje op woensdag bevestigd.

Wat betekent dat voor het vliegen naar en vanuit Spanje? Dat betekent dat het mondkapje in het vliegtuig naar en vanuit Spanje nog steeds verplicht is. Dat geldt alleen in het vliegtuig en niet meer daarbuiten, dus bij het boarden en in de luchthavens. Luchtvaartmaatschappijen moeten het gebruik van het mondkapje controleren. Als je dus naar Spanje vliegt deze zomer neem dan altijd een mondkapje mee, dat is altijd verstandig bij je te hebben want het mondkapje geldt ook nog steeds als verplichting in de transferbus, lijndienstbus, metro, tram, trein, taxi etc.

Bovendien blijft de uiteindelijke beslissing over maskers in vliegtuigen en luchthavens in handen van de EU-lidstaten en luchtvaartmaatschappijen. 

Europese organisaties hebben dit besluit genomen, dat vanaf aanstaande maandag 16 mei 2022 van kracht wordt, na evaluatie van de laatste gegevens over de pandemie.

Toch herinneren wij u eraan dat het een van de nuttigste beschermingselementen blijft om Covid-19-infecties te stoppen. "Passagiers moeten zich verantwoordelijk gedragen en de keuzes van anderen om hen heen respecteren. En elke passagier die hoest en niest, moet serieus overwegen om een gezichtsmasker te dragen, met respect voor degenen die in de buurt zitten.