JackRyan

 

Verkeershinder en geluidsoverlast door filmopname

 

Verschillende gebieden van de zuidelijke gemeente San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria zullen het decor zijn voor de opnames van een vierde seizoen van de populaire serie, Tom Clancy's "Jack Ryan", met in de hoofdrol de Amerikaanse acteur John Krasinski, die een CIA-analist speelt met specialistische vaardigheden.

Een grote filmploeg reist ongeveer 45 dagen naar onder meer Castillo del Romeral en Meloneras. De plaatselijke burgemeester Conchi Narváez zei tegen de pers: "Onze gemeente zal haar imago opnieuw internationaal uitdragen als decor voor grote filmproducties zoals deze, aangezien het zich kwalificeert als een van de grote producties van het jaar waarin onze archipel als natuurlijke omgeving zal worden opgenomen”.

Precies om de ontwikkeling van deze actieserie, uitgezonden op het Amazon Prime Video-platform, te vergemakkelijken, heeft de Consistorie een Edict gepubliceerd waarin de bevolking van Castillo del Romeral wordt gewaarschuwd niet gealarmeerd te worden door de gesimuleerde film "ontploffingen" die gepland zijn voor deze enclave aan de zuidoostkust tijdens de dagen dat er wordt gefilmd.

Op 3 mei maakte het Consistorie een proclamatie openbaar waarin werd gewaarschuwd voor plannen met betrekking tot de gesimuleerde film "ontploffingen"'. Concreet, en om de bevolking over alle juiste informatie te laten beschikken, zullen de ontploffingen zowel overdag als 's nachts plaatsvinden vanaf maandag, 9e, 10e, 11e, 12e, 13e, 14e, 15e, 16e, 17, 18, 19, 20, 24 en 25 mei 2022.

Er kan ook geluidsoverlast worden ondervonden in de omgeving van de haven van Pasito Blanco, zoals kleine explosies en schoten. Vervolgens zullen er vanaf 15 mei enkele totale en tijdelijke afsluitingen zijn voor het wegverkeer, het uitschakelen van de openbare verlichting en de invoering van parkeerbeperkingen in verschillende straten rond Meloneras en Pasito Blanco.