strandkiosk

 

Hoe zit het met de strandkiosken op stranden rond Maspalomas?

 

Met het terugkeren van de standstoelen en parasols naar de stranden van Maspalomas en Playa del Inglés, vragen veel lezers zich af hoe zit het met de strandkiosken? Welnu, deze zijn nu ruim 2 jaar gesloten en inmiddels zelfs vervangen door de nieuwe strandkiosken, maar zelfs met Pasen was er geen kans op verfrissing uit de strandkiosken.

Twee bedrijven zijn verantwoordelijk voor de exploitatie van de strandkiosken. Hun advocaat vertelde echter aan Televison Canaria dat de gemeente San Bartolomé de Tirajana" ze verhindert hun normale activiteiten uit te voeren". Hij voegde eraan toe dat "het stadsbestuur niet kan toestaan ​​dat de strandkiosken worden geopend", hoewel er ook een soortgelijk probleem was met de strandstoelen en parasols. Het verantwoordelijke gemeenteraadslid van San Bartolomé de Tirajana, Samuel Henríquez, legde uit dat dit twee verschillende processen zijn. Bij de strandkiosken is het “een administratieve concessie, een dienstverlening namens de stad, zoals bij de strandstoelen en parasols”.

De bijbehorende aanvragen voor de licenties zijn waarschijnlijk klaar, maar "we proberen ook de dienst op een juridisch veilige manier te herstellen zodat de bedrijven en medewerkers eindelijk weer aan het werk kunnen". In totaal zitten 25 medewerkers in een ERTE-programma, dat inmiddels is verslechterd doordat er geen Corona ERTE meer is. Het fundamentele probleem is waarschijnlijk dat de bestaande concessies voor de strandkiosken in 2007 afliepen. Daarom moet alles nieuw en correct worden gedaan. Net als veel andere zaken heeft de voorganger van de gemeente dit verprutst en is er niet in geslaagd om de rechtszekerheid ervan in te vullen.