Winnende Pizza

 

Pizzeria op Gran Canaria wint eerste prijs op "World Pizza Championships"

Een kleine pizzeria in familiebezit in een achterafstraatje op Gran Canaria, heeft 700 deelnemers uit 45 landen verslagen en kreeg wereldwijde erkenning na op de eerste plaats te zijn geëindigd op de "World Pizza Championships" in Las Vegas.

De Pizza Flash pizzeria is geen flitsend restaurant in een trendy deel van Las Palmas, het is een klein bescheiden restaurant in Calle Menéndez y Pelayo in Vecindario, maar iedereen die er is geweest zal je vertellen hoe geweldig hun pizza's zijn. De familie Tavani is pas vijf jaar geleden naar Gran Canaria verhuisd en gebruikt zoveel mogelijk lokale Canarische producten in hun creaties. Hun Pizza Gran Canaria, genoemd ter ere van hun nieuwe huis, bevat onder meer chorizo van Teror als ingrediënt, won de beste pizza in Spanje en de 13e beste ter wereld in 2018.

Marco Tavini, die zijn vader Carlo als leraar heeft gehad, legt uit: Het geheim van deze prijs ligt in de passie die we in ons werk stoppen, we maken een vers deeg dat 48 uur nodig heeft voordat de gist effect heeft en perfect is. Het is een heel gecontroleerd proces, waar we tussen de 30 of 40 bolletjes deeg uit halen en als het op is, dan is het voor vandaag op. We vinden ook dat het lokale water, Agua de Teror, perfect is voor onze pizza's.

 

Best Pizza Familie