Met een fiets of elektrische scooter op een voetgangersgebied staat een boete van 200 euro

 

De DGT (Algemeen Directoraat Verkeer) is een campagne gestart om fietsers en gebruikers van elektrische scooters, staande of met stoelen, te informeren dat als ze op trottoirs, zebrapaden, voetgangerspaden rijden, nu wordt geclassificeerd als 'ernstige overtreding' en op deze overtredingen een boete staat van 200 euro.

De DGT zegt dat fietsers en gebruikers van elektrische scooters de slechte gewoonte hebben om op trottoirs te rijden die alleen zijn bestemd voor voetgangers, volgens de huidige verkeersregels in Spanje, inclusief de Canarische Eilanden. Er is een uitzondering gemaakt voor scootmobielen met een vergunning.

De campagne is niet alleen bedoeld om fietsers te waarschuwen en voetgangers te beschermen, maar ook om mensen actief te beboeten als ze de voorschriften niet naleven. Met de opkomst en groei van elektrische scooters zag de DGT zich genoodzaakt een nieuwe regeling vast te stellen die op 2 januari 2021 in werking trad na de hervorming van de voertuigregelgeving en de verkeersregelgeving.