Concertbezoek.jpg

Cultuur

Voor de cultuurliefhebber is er een rijk aanbod op Gran Canaria. Op deze cultuurpagina lees je maandelijks een update van de actuele culturele hoogtepunten. Zo lees je welke culturele voorstellingen (muziek, dans en theater) en activiteiten (musea en festivals) zeker de moeite waard zijn om naar toe te gaan. Ze staan uitgelicht in onderstaand overzicht.

Zie voor de volledige programmering de officiële websites van de grotere podia, musea en overige culturele organisaties. De links naar deze websites staan onderaan deze pagina vermeld.

MUZIEK


03/04/2023 - Bach Concertante
Bachliefhebber? Dan is dit concert één van de must-sees van het Internationale Bach Festival. Een programma waarin solisten vol schittering en virtuositeit werken uitvoeren van Bach zelf of door hem geïnspireerd. Het Internationale Bach Festival duurt van maart tot september.
Locatie & tijd: Alfredo Kraus Auditorio, Las Palmas – 20.00 uur
Tickets:  https://auditorioalfredokraus.es/evento/bach-concertante/2090

28/04/2023 - Consagración de la primavera
Het Orquesta Filarmónica de Gran Canaria biedt podium aan jonge Canarische talenten. Zo is pianist Isaac Martínez Mederos de solist van vanavond en speelt hij onder leiding van dirigent Vassily Sinaisky het 3pianoconcert van Prokofiev. Andere werken die op het programma staan zijn Le Sacre du Printemps en Scherzo Fantastique van Stravinsky.
Locatie & tijd:  Alfredo Kraus Auditorio, Las Palmas – 20.00 uur
Tickets: https://auditorioalfredokraus.es/evento/consagracion-de-la-primavera/2018

30/04/2023 - Polo Ortí Trío & Jorge Pardo
Internationale Dag van de Jazz keert terug naar Las Palmas de Gran Canaria. Een heerlijk jazzconcert waarbij Canarische toppianist Polo Ortí en zijn trio samenwerkt met Jorge Pardo. Klik hier voor een voorproefje: "No estoy solo" by Polo Ortí Trío - YouTube
Locatie & tijd: Alfredo Kraus Auditorio, Las Palmas – 20.00 uur
Tickets: https://auditorioalfredokraus.es/evento/polo-orti-trio-jorge-pardo/2074

DANS


14/04/2023 - Giselle
Dit klassieke ballet is een meesterwerk en werd het voor het eerst uitgevoerd in 1841. Het vertelt het verhaal van de fragiele schoonheid Giselle en haar onvoorwaardelijke liefde voorbij de dood.
Meer informatie lees je op https://auditorioalfredokraus.es/evento/giselle/2106#ficha
Locatie & tijd:  Alfredo Kraus Auditorio, Las Palmas – 20.00 uur
Tickets: https://auditorioalfredokraus.es/evento/giselle/2106#ficha

FESTIVALTIPS


Op Gran Canaria vinden er ontzettend veel leuke festivals plaats. Niet alleen lokale, maar ook grote internationale festivals. De lokale festivals worden vaak rijkelijk laat aangekondigd, maar zijn zeker de moeite waard als je in de gelegenheid bent. Je mengt je al gauw in de gezelligheid van de locals en maakt vaak kennis met bijzondere tradities. De grotere internationale festivals worden gelukkig vroegtijdig aangekondigd. Hieronder zie je een overzicht van leuke festivals die het komende half jaar zullen plaatsvinden.

1 april 2023 – AguaViva Festival
Uiteraard in het idyllische Firgas, bekend om haar water. Een festival met diverse muziekoptredens, gastronomie, workshops voor alle leeftijden en lokale ambachtslieden.
https://thecanaryguide.com/event/festival-aguaviva-2023-firgas/?instance_id=23271

30 juni-23 juli 2023 – Festival Internacional Canarias Jazz y más 
Bekend internationaal jazzfestival waar de grootste jazzmuzikanten van dit moment zullen optreden. https://canariasjazz.com/en/

29-31 juli – Maspalomas Costa Canaria Soul Festival
Het enige ‘soul’-festival in heel Spanje! Bekende internationale soulartiesten treden op op het strand van Playa de San Agustin.
https://www.facebook.com/soulmaspalomas/

23-24 September – Festival Cervezas del Mundo
Meer nog dan de naam doet vermoeden: naast de lekkerste internationale bieren ook gastronomie en vele muziekoptredens in de karakteristieke en sfeervolle stad Arucas.

November 2023 (data n.t.b.) - WOMAD (World of music, arts & dance)
Een multicultureel festival in Las Palmas (muziek, kunst & dans) dat staat voor het belang van cross-over en tolerantie. https://womad.org/

Heb je tips en/of aanvullingen voor de cultuurpagina? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

MUSEUMTIP
Foto’s: Maipés de Agaete

 

Maipés de Agaete & Cenobio de Valerón

Langs de vallei van Agaete bevindt zich het Archeologisch Park Maipés de Agaete, een indrukwekkende begraafplaats van de inheemse cultuur. Alleen al het landschap is prachtig om doorheen te lopen en de grafheuvels zijn erg indrukwekkend. Er worden combi-tickets verkocht voor zowel dit park als de archeologische vindplaats Cenobio de Valerón in de gemeente Guía; ook een absolute aanrader en goed te combineren met Maipés op één dag. Beiden zijn het hele jaar door te bezoeken. Meer informatie lees je op http://www.arqueologiacanaria.com/yacimientos_arqueologicos_singulares/arqueologia_canaria.html

 

Heb je tips en/of aanvullingen voor de cultuurpagina? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Podia, musea & overige culturele organisaties op Gran Canaria

https://auditorioalfredokraus.es/

https://teatroperezgaldos.es/

https://www.operalaspalmas.com/

http://www.santaluciagc.com/modules.php?mod=portal&file=resul&categoria_id=8

https://auditorio.teror.es/programa/

https://lpacultura.com/es/

https://www.expomeloneras.com/en/

https://temploecumenico.com/

https://cabildo.grancanaria.com/agenda


 

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!