Concertbezoek.jpg

Cultuur

Voor de cultuurliefhebber is er een rijk aanbod op Gran Canaria. Op deze cultuurpagina lees je maandelijks een update van de actuele culturele hoogtepunten. Zo lees je welke culturele voorstellingen (muziek, dans en theater) en activiteiten (musea en festivals) zeker de moeite waard zijn om naar toe te gaan. Ze staan uitgelicht in onderstaand overzicht.

Zie voor de volledige programmering de officiële websites van de grotere podia, musea en overige culturele organisaties. De links naar deze websites staan onderaan deze pagina vermeld.

MUZIEK

16/09/2023 – Lluís Capdevila Trío: SOCIAL

Alles draait tijdens dit jazzconcert van pianist Lluís Capdevila om het concept ‘socialiseren'. Iets dat enorm is veranderd tijdens de pandemie. Hij herenigt zich met zijn trio uit New York, de stad waar hij tien jaar heeft gewoond. Lluís Capdevila speelt deze avond zowel eigen repertoire als bekende klassiekers, waaronder What a Wonderful World (Bob Thiele & David Weiss) en To Make You Feel My Love (Bob Dylann). Naast solowerken speelt hij ook samen met drummer Luca Santaniello en contrabassist Petros Klampanis

Locatie & tijd: Alfredo Kraus Auditorio, Las Palmas – 20.30 uur

21/09/2023 – El Réquiem de Verdi: 150 años

Operagenie Giuseppe Verdi verbaasde zijn publiek toen hij haar plotseling een requiem voorschotelde. Zijn monumentale requiem hoort dan ook niet zomaar thuis in het traditionele rijtje van dodenmissen, Verdi spreekt hier eerder de taal van het theater dan die van de kerk. Zowel koor als orkest schittert in een van de grote favorieten uit het koorrepertoire. 
De solisten van de avond zijn sopraan Krassimira Stoyanova, mezzosopraan Olesya Petrova, tenor Dmytro Popov en bas Rihards Macanovskis. Dit alles in samenwerking met het Kaunas State Choir en Orquesta Filarmónica de Gran Canaria.

Locatie & tijd:  Alfredo Kraus Auditorio, Las Palmas – 20.00 uur

DANS

29/09/2023 en 30/09/2023 – Masdanza Canarias & Masdanza Ellos
Masdanza biedt twee avonden moderne dans, weliswaar twee verschillende programma’s. Eén van de fundamentele doelstellingen van Masdanza is om hedendaagse dans bekend te maken op de Canarische Eilanden en een platform te blijven voor lokale, nationale en internationale makers. Masdanza beschouwt hedendaagse dans als een middel om sociale doelstellingen te bereiken: participatie, inclusie, integratie, tolerantie en diversiteit.
Zie voor meer info over beide programma’s de links hieronder naar de website.
Locatie  & tijd:  Teatro Guiniguada, Las Palmas – 20.00 uur

FESTIVALTIPS

Op Gran Canaria vinden er ontzettend veel leuke festivals plaats. Niet alleen lokale, maar ook grote internationale festivals. De lokale festivals worden vaak rijkelijk laat aangekondigd, maar zijn zeker de moeite waard als je in de gelegenheid bent. Je mengt je al gauw in de gezelligheid van de locals en maakt vaak kennis met bijzondere tradities. De grotere internationale festivals worden gelukkig vroegtijdig aangekondigd. Hieronder zie je een overzicht van leuke festivals die het komende half jaar zullen plaatsvinden.

23-24 september – Festival Cervezas del Mundo

Meer nog dan de naam doet vermoeden: naast de lekkerste internationale bieren ook gastronomie en vele muziekoptredens in de karakteristieke en sfeervolle stad Arucas.

 

9-12 november 2023 - WOMAD (World of music, arts & dance)

Een multicultureel festival in Las Palmas (muziek, kunst & dans) dat staat voor het belang van cross-over en tolerantie.

Heb je tips en/of aanvullingen voor de cultuurpagina? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

Deze informatie is verzameld door vrijwilligers van de NVGC die geen speciale kennis hebben. Ondanks het feit dat wij zorgvuldig zijn kunt u geen rechten ontlenen aan deze publicatie en kan het zijn dat deze informatie inmiddels achterhaald is.

De informatie-pagina's van de NVGC zijn constant in beweging en u speelt daarin ook een rol. Heeft u een op- of aanmerking? Kunt u aanvullen? Weet u meer? Vertel het ons! Nederlanders helpen Nederlanders!